Felgyújtotta magát egy katona az izraeli nagykövetség előtt + videó

Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a férfit, aki felgyújtotta magát a washingtoni izraeli nagykövetség előtt. Az amerikai légierőnél szolgáló katona Izrael gázai hadművelete ellen tiltakozott.

2024. 02. 26. 6:16
null
Dél-Izrael, 2023. december 18. Izraeli katona terepjáróval a Gázai övezet határtérségében, Dél-Izraelben 2023. december 18-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderõ pedig válaszul légi és szárazföldi hadmûveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Abir Szultan Fotó: Abir Szultan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tűzoltókat és a rendőröket is a helyszínre vezényelték, amikor egy katona felgyújtotta magát a washingtoni izraeli nagykövetség előtt. A férfi így akart tiltakozni az izraeli háború ellen.

A tüzet eloltották, a katonát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Megerősíthetem, hogy a légierő egy aktív szolgálatban álló tagja érintett a mai incidensben

– mondta Ann Stefanek, az amerikai légierő szóvivője a Fox News amerikai televíziós hálózatnak adott nyilatkozatában.

A követség munkatársai nem sérültek meg, a férfit pedig nem ismerték – közölte az izraeli nagykövetség.

A hatóság egy járművet is átvizsgált, amelyben robbanóanyagot gyanítottak, és amely kapcsolatban állhatott a katonával – írja a The New York Post amerikai napilap, hozzátéve, hogy a gépjárműben végül nem találtak semmit.

Ez nem az első hasonló eset a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni október 7-i támadása és Izrael gázai övezeti hadművelete után. Néhány héttel ezelőtt egy nő gyújtotta fel magát az atlantai izraeli konzulátus előtt.

 

Borítókép: Izraeli katona terepjáróval a Gázai övezet határtérségében, Dél-Izraelben 2023. december 18-án (Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.