Gyűlölet, megvetés és undor Moszkvából

Dmitrij Medvegyev nem kímélte a nyugati országokat.

2024. 02. 09. 7:35
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt orosz elnök a közösségi oldalán reagált Tucker Carlson Putyin-interjújára. 

Bejegyzésében emellett kitért az ukrán hadsereg új főparancsnokának kinevezésére, melyben nem kímélte a nyugati országokat sem. 

„Két megjegyzés a tegnap esti hírekhez” – kezdte a bejegyzését Dmitrij Medvegyev.

1. Oroszország elnöke a lehető legrészletesebben elmondta a nyugati világnak, hogy miért nem volt, nincs és nem is lesz Ukrajna. Tucker Carlson nem ijedt meg és nem adta fel

– vélekedett a politikus.

 2. Az ukrán hadsereg új főparancsnokának, Szirszkijnek az életrajzát elnézve az ember gyűlöletet, megvetést és undort érez

– írja.

„Gyűlölet mindazok iránt, akik részt vettek a Szovjetunió (és valójában az Orosz Birodalom) összeomlásában, ami egy hatalmas, a világrendet kiegyensúlyozó ország eltűnését eredményezte, és emberek millióit ítélte szenvedésre és halálra.”

Megvetés a nyugati országok iránt, amelyek mániákusan, eszeveszetten, minden lehetséges módon újabb polgárháború felé taszították Oroszország és Ukrajna népét (vagyis az egységes orosz népet). Undor az ember iránt, aki szovjet orosz tiszt volt, de Bandera-áruló lett, aki megszegte esküjét, és a nácikat szolgálta, elpusztítva szeretteit. Égjen a föld a lába alatt!

– írja bejegyzésében az egykori orosz államfő.

 

Borítókép:  Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.