Dühös volt Tucker Carlson, mert Putyin mellébeszélt

Az egész világ Tucker Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjújáról beszél. Az amerikai sztárújságíró nyilvánosságra hozott egy rövid videót, amelyben a beszélgetés utáni első gondolatait osztotta meg követőivel.

2024. 02. 10. 8:40
CARLSON, Tucker; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. február 9. Vlagyimir Putyin orosz államfõ (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én. Putyin az ukrajnai háború 2022. februári kiszélesedése óta elõször adott interjút nyugati újságírónak. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még láthatóan a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített több mint kétórás interjúja hatása alatt vette videóra első gondolatait Tucker Carlson amerikai konzervatív véleményvezér.

Most fejeztük be az interjút Vlagyimir Putyinnal. A Kreml egyik előcsarnokában ülünk, várjuk a kocsinkat, és kávézunk. Itt ülök a mappával, egy amolyan régimódival, még ki sem nyitottam, a dokumentumokkal, amelyeket Putyin adott nekem. Megvan az esti olvasmányom

− kezdte Tucker Carlson.

@tuckercarlsonnetwork

Tucker's initial thoughts right after the Putin interview. Full reaction video in bio.

♬ original sound - Tucker Carlson Network

 

Mint elmondta, az interjú eleje nem igazán a tervei szerint alakult. Amikor feltette az orosz elnöknek a mindenkit foglalkoztató kérdést, hogy miért támadta meg Ukrajnát két évvel ezelőtt, Vlagyimir Putyin egy igen részletes, az orosz állam IX. századi kialakulásától induló fejtegetésbe kezdett, részletesen ecsetelve Ukrajna szerepét az orosz történelemben.

Carlsont ez dühítette, hiszen amerikai lévén konkrét kérdésre konkrét választ várt, Putyin szavait pedig mellébeszélésnek érezte. Igyekezett visszaterelni az orosz elnököt a témára, ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy végigmondja, amit elkezdett. Carlson csak utólag jött rá, hogy amit hallott, az nem mellébeszélés volt, hanem Putyin őszinte válasza a kérdésére.

Ő bosszús lett, és én is bosszús voltam, és azt gondoltam, ez csak mellébeszélés, és talán bizonyos mértékig az is volt, de miután végignéztem mindezt, arra a következtetésre jutottam, hogy nem, ez volt a válasza

− fogalmazott az amerikai véleményvezér.

Tucker Carlsont rengeteg kritikai érte a mainstream média és a baloldali politikusok részéről a Putyinnal készített interjú miatt. Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter egyenesen az orosz elnök „hasznos idiótájának” nevezte a sztárújságírót, az EU pedig még büntetést is kilátásba helyezett számára.

@msnbc EXCLUSIVE: Hillary Clinton reacts to Tucker Carlson's upcoming interview with Russian President Vladimir Putin. She calls the former Fox primetime host a "useful idiot," and explains that, "He parrots Vladimir Putin's pack of lies about Ukraine." Tune in at 9 p.m. ET tonight for her full interview on "Alex Wagner Tonight." #fyp #foryou #politics #politicaltiktok #tuckercarlson #putin #hillary #clinton ♬ original sound - MSNBC

Elon Musk ugyanakkor megvédte Carlsont.

Ha ez igaz, akkor ez valóban nyugtalanító lenne. Lehet egyetérteni Tuckerrel vagy sem, de ő egy jelentős amerikai újságíró, és egy ilyen akció nagyban sérti az amerikai közvéleményt

– vélekedett a Tesla-vezér.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz államfő (j) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.