Elon Musk: Tucker Carlson szankcionálása nagymértékben sértené az amerikai közvéleményt

A milliárdos üzletember reagált arra a hírre, miszerint az EU szankciók alá helyezné Tucker Carlsont a Putyin-interjú miatt.

2024. 02. 09. 6:26
MUSK, Elon; SUNAK, Rishi
London, 2023. november 3. Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ elsõ globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt. MTI/EPA pool/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felröppent a hír, hogy az Európai Unió állítólag szankciókat és beutazási tilalmat vezetne be Tucker Carlson ellen a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja miatt.

Erre a híre reagálva Elon Musk az X-oldalán nyugtalanítónak nevezte a helyzetet. 

Ha ez igaz, akkor ez valóban nyugtalanító lenne. Lehet egyetérteni Tuckerrel vagy sem, de ő egy jelentős amerikai újságíró, és egy ilyen akció nagyban sérti az amerikai közvéleményt

– vélekedett a Tesla-vezér.

 

 

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai–amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségimédia-platform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án (Fotó: MTI/EPA /Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.