Musk elárulta, hogy mikor kellett volna békét kötni az orosz–ukrán háborúban

Csak az a kérdés hányan halnak meg mielőtt elfogadnák a valóságot. Elon Musk arról is írt az X-en, hogy miért halnak meg a férfiak a háborúban.

Forrás: X2024. 02. 20. 11:49
MUSK, Elon
Brzezinka, 2024. január 22. Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt. MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner Fotó: Zbigniew Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban már nem először osztotta meg véleményét Elon Musk. Az amerikai üzletember legutóbb azt mondta meg, hogy mi akadályozza, hogy vége legyen a vérontásnak. Erről a lapunk is beszámolt akkor

MUSK, Elon
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója, az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott magas szintű nemzetközi konferencián az angliai Bletchley Park kastélyában 2023. november 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Bloomberg pool/Chris J. Ratcliffe)

Elon Musk akkor azt írta, korrekt az állítás, hogy Kijevnek nincs elég embere, hogy visszafoglalja az orosz területeket, Moszkva viszont csak a keleti orosz területeket akarja megtartani. Szerinte pedig a béketárgyalásokat az akadályozza, hogy az Amerikai Egyesült Államok és az EU pénzelik a háborút.

MUSK, Elon; SUNAK, Rishi
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án (Fotó: MTI/EPA pool/Tolga Akmen)

Elon Musk most azt írta az X-en, hogy már egy éve meg kellett volna kötni a békét. Azóta férfiak ezrei haltak meg a semmiért, és Ukrajna pozíciója napról napra gyengült.

Itt az ideje a tűzszünetnek és a béketárgyalásoknak Ukrajna és Oroszország között. Ukrajna elvesztette ezt a háborút, és ezen semmi sem változtat. Ukrajnának nincs elég embere a győzelemhez. 60 milliárd dollár Ukrajnának nem változtat a tényeken. Oroszország megtartja a Krímet és Kelet-Ukrajna egyes részeit.

Ezt írta a Wall Street Silver nevű felhasználó az X-en (Twitter). Erre a posztra reagált most Musk. A korábban idézett mondatai mellett úgy fogalmazott:

Igen. Csak az a kérdés, hányan halnak meg, mielőtt ezt a valóságot elfogadják.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója előtt (Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.