Orosz–ukrán háború: Zelenszkij megvakítaná az orosz megfigyelő drónokat

Az ukrán elnök a katonai és kormányzati tisztviselőkkel, valamint a védelmi ipar képviselőivel tartott találkozóján beszélt egy új, a hadsereget és az ipart összekötő átfogó stratégiai rendszer létrehozásáról.

Forrás: The Kyiv Independent2024. 02. 15. 8:38
ZELENSZKIJ, Volodimir
Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a frontvonalon fekvõ kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erõk hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat Fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán elnök szerint a cél az, hogy a gyártók jobban megismerjék a frontvonal igényeit, valamint hogy az ukrán fegyveres erők tájékozottabbak legyenek a termelési lehetőségekről az ország valamennyi régiójában, írja a The Kyiv Independent ukrán napilap.

Ahogy az Oroszországgal folytatott totális háború közeledik a kétéves határhoz, Ukrajna fokozza erőfeszítéseit saját védelmi termelési kapacitásainak kiépítésére.

Az önállóság most különösen fontos írja a lap, mivel a legfontosabb katonai szövetséges, az Egyesült Államok támogatása – a Republikánus Párt ellenállása miatt – továbbra is akadozik.

A találkozó során Zelenszkij és más vezetők arról is tárgyaltak, hogyan lehetne elektronikus hadviselési eszközökkel „megvakítani” az orosz megfigyelő drónokat, amelyek segítenek az orosz tüzérség irányításában.

A frontvonal gyors reagálást igényel a kihívásokra és fenyegetésekre. Mindent megteszünk azért, hogy megvédjük azt, ami a legfontosabb a harctéren: a harcosaink életét

 – mondta Zelenszkij.

Az elmúlt hónapokban széles körű változások történtek Ukrajna védelmi és katonai struktúráiban, mivel az ország igyekszik alkalmazkodni az Oroszországgal vívott háború változó természetéhez – olvasható az ukrán lap cikkében. Legutóbb Zelenszkij az országban széles körben hősként számon tartott Valerij Zaluzsnij főparancsnokot Olekszandr Szirszkijre cserélte le, azzal érvelve, hogy Ukrajnának „friss energiára” van szüksége.

Borítókép: Avgyijivka, 2023. december 29. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) látogatást tesz a frontvonalon fekvő kelet-ukrajnai Avgyijivkában 2023. december 29-én. Avgyijivkát az orosz erők hónapok óta ostromolják és próbálják körülzárni (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.