Rákkal diagnosztizálták III. Károly királyt

Rejtélyes közleményt adott ki a palota, Harry hazamegy.

Forrás: BBC2024. 02. 05. 19:14
null
(FILES) Britain's King Charles III looks on as he visits the University of Bordeaux's Experimental Forest in Floirac, southwestern France, on September 22, 2023. Britain's King Charles III has been diagnosed with a "form of cancer" according to a statement released by Buckingham Palace on February 5, 2024. (Photo by Thibaud MORITZ / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Károly királyt rákbetegséggel diagnosztizálták – írja a BBC a Buckingham-palota közlése alapján. Hozzáfűzték, bár a közelmúltban prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték a királyt, nem prosztatarákról van szó, azonban a kezelés közben bukkantak rá. 

A rák típusát nem hozták nyilvánosságra, de a palota közleménye szerint a király hétfőn megkezdte a rendszeres kezeléseket. 

A Buckingham-palota szerint a király „továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban, és alig várja, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessen a teljes közszolgálati szolgálatba”, azonban hogy a betegség mely szakaszában van, vagy éppen a prognózisról további részleteket nem osztanak meg.

Nyilvános rendezvényeken a brit király egyelőre nem jelenik meg, azonban továbbra is ő látja el az alkotmányos államfő szerepét. Legutóbb vasárnap egy sandringhami istentiszteleten látták, ahol integetett az embereknek. 

Közben kiderült az is, hogy Harry herceg már beszélt a királlyal, és Kaliforniából az Egyesült Királyságba utazik, hogy a következő napokat a közelében töltse.

„Őfelségének teljes és mielőbbi gyógyulást kívánunk” – reagált a brit miniszterelnök, Rishi Sunak.

Nincs kétségem afelől, hogy hamarosan újra ereje teljében lesz, és biztosan tudom, hogy az egész ország minden jót kíván számára

– fűzte hozzá az X-en közzétett bejegyzésében. 

A korábbi miniszterelnök, Boris Johnson is jókívánságait küldte a királynak.

„Ma az egész ország a királyért szurkol. A legjobbakat kívánom III. Károlynak a teljes és gyors felépüléshez” – fogalmazott.

Donald Trump, a korábbi amerikai elnök is gyorsan reagált a hírre. 

Trump a közösségi médiában ezt írja: „Csodálatos ember, akit elnökségem alatt ismertem meg jól, és mindannyian imádkozunk, hogy gyors és teljes gyógyulása legyen!” – idézte a Mirror

Az Egyesült Amerikai Államok jelenlegi elnöke, Joe Biden is reagált a hírre. Ő azt írta, aggódik III. Károly állapota miatt, és reméli, mielőbb beszélhetnek egymással.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt írta, a legjobb kívánságaikat küldik neki a kanadaiak, és remélik, hogy hamarosan és teljesen felépül.

Borítókép: III. Károly király (Fotó: AFP/Thibaud Moritz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.