Szijjártó Péter: Magyarországon az USA nagykövete a megosztott ellenzék valódi vezetője + videó

A külgazdasági és külügyminiszter New York-i programja során a Fiatal Republikánusok Klubjában beszélt a magyar belpolitikai viszonyokról.

2024. 02. 08. 13:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy győzelmet arattunk 2014-ben, és 2018-ban is a megosztott ellenzékkel szemben, mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában.

A tárcavezető a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjában mondott beszédében a hazai ellenzékről szólva kiemelte:

Rájöttek, hogy a legjobb módja annak, hogy ellenünk induljanak az lenne, ha összefognának. Úgy tekintettek erre, mint egy varázslatos lehetőségre. Aztán a választásokon természetesen csúnya vereséget szenvedtek

– mondta a miniszter.

„Elkezdték egymást hibáztatni és egyikük, aki a miniszterelnök-jelöltjük is volt, meg akarta mutatni a fontosságát és reménykedve beszél a televízióban az Egyesült Államokból érkező pénzekről még a választások után is.”

Nem volt tisztában azzal, hogy ez törvénysértés, hangsúlyozta Szijjártó Péter, hiszen tilos Magyarországon külföldi támogatást kapni a választásokra, politikai célra. A bűnügyi nyomozás jelenleg is folyik, és kiderült, hogy egy jelentős, az Egyesült Államokból koordinált beavatkozás történt, több tíz millió dolláros befektetéssel.

Ez pedig olyan valami, amit nem tűrhetünk el, hangsúlyozta a külügyminiszter. Most, hogy bevezetjük a szuverenitásról szóló törvényt a szuverenitás megőrzése érdekében, nagyon megnehezül a külföldi finanszírozás beavatkozás és mindez az átláthatóságon alapul, mondta.

A beavatkozás sokféleképpen mehet végbe, például az Egyesült Államok nagykövete az ellenzék valódi vezetője. Ez történik most Magyarországon, az USA nagykövete a megosztott ellenzék valódi vezetője és sokféleképpen beavatkozik a politikai életben Magyarországon. Ez egyrészt szórakoztató, másrészt növeli a támogatottságunkat

– tette hozzá Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az európai, a csendes-óceáni és a délkelet-ázsiai országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozójára indul Budapestről (Forrás: X/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.