Atomháborús fenyegetés Moszkvából

Dmitrij Medvegyev tovább árnyalta korábbi kijelentését, Telegram oldalán úgy fogalmazott, hogy „egy esetleges ukrán győzelem esetén Oroszország összeomlásának sokkal szörnyűbb következményei lennének, mint amit egy közönséges hosszú háború okozhat”.

2024. 02. 18. 13:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vészjósló kijelentésektől sem visszariadó volt orosz elnök most ezt posztolta:

„Képzeljük el egy pillanatra, hogy Oroszország veszített, és »Ukrajna és szövetségesei« nyertek. Mi lenne ellenségeink – a neonácik nyugati támogatóikkal – számára egy ilyen győzelem? Nos, ahogy már sokszor elhangzott, visszatérés az 1991-es határokhoz. Vagyis a jelenlegi Oroszország közvetlen és visszafordíthatatlan összeomlása, amely alkotmányosan magában foglalja az új területeket. Majd egy dühödt polgárháború, hazánk végleges eltűnésével a világtérképről. Több tíz millió áldozat. A jövőnk halála. Mindennek az összeomlása a világon.”

Az a fő kérdés, írja Medvegyev, hogy 

ezek az idióták tényleg azt hiszik, hogy az orosz nép lenyeli az ország ilyen megosztását? Hogy mindannyian úgy fogunk gondolkodni, hogy hát, sajnos, megtörtént. Győztek. A jelenlegi Oroszország eltűnt. Kár, persze, de tovább kell élnünk egy összeomló, haldokló országban, mert egy atomháború sokkal szörnyűbb számunkra, mint szeretteink, gyermekeink, Oroszországunk halála…

Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Alekszej Nyikolszkij)

Hogy lesz-e bátorságunk ezt megtenni, ha egy ezeréves ország, eltűnése a tét, és az orosz nép évszázadok óta hozott áldozatai hiábavalók?

A válasz nyilvánvaló.

Jobb tehát, ha hagyjuk, hogy mindent visszaadjanak, mielőtt túl késő lenne. Vagy mi magunk adjuk vissza, az ellenség maximális veszteségeivel. Mint Avgyijivka. A katonáink hősök!

– írja Dmitrij Medvegyev.

Borítókép:  Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.