Ez történne a NATO–Oroszország háborúban Medvegyev szerint

Moszkvának egyszerűen nem lesz más választása, mint az aszimmetrikus válaszlépés, mivel Oroszország és a NATO katonai potenciálja összehasonlíthatatlan – vázolta fel Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, hogy mi történne akkor, ha a NATO összecsapna Oroszországgal.

2024. 02. 07. 18:57
MEDVEGYEV, Dmitrij; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2020. január 15. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz államfõ kabinetülésen vesz részt a moszkvai Kremlben 2020. január 15-én. Az ülésen Medvegyev bejelentette, hogy kormányával együtt lemond. Putyin elfogadta a lemondást, ugyanakkor felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Az államfõ felajánlotta továbbá Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács helyettes elnökhelyettesi posztját. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij Fotó: Alekszej Nyilkolszkij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy feltételezett háborúban a NATO-val Oroszország ballisztikus és cirkálórakétákat használna különleges robbanófejekkel – közölte Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján.

Ez a doktrinális katonai dokumentumainkon alapul, és mindenki számára jól ismert. És ez maga a közmondásos Apokalipszis. Mindennek a vége

– fogalmazott. 

Medvegyev kifejtette, hogy egy NATO–Oroszország háborúban Moszkvának egyszerűen nem lenne más választása, mint az aszimmetrikus válaszlépés, mivel Oroszország és a NATO katonai potenciálja összehasonlíthatatlan. Emlékeztetett arra, hogy a szövetség egy hatalmas katonai tömb, amelynek lakossága közel egymilliárd fő, és együttes katonai költségvetése elérheti az 1,5 ezer milliárd dollárt. Leszögezte, hogy nem általános katonai műveletekből és lövészárkokban folyó harcokból állna az a háború.

Medvegyev rámutatott, hogy a nyugati politikusoknak 

el kellene mondaniuk a választóknak a keserű igazságot, és nem pedig idiótának tartani őket az Oroszországgal szembeni háborús készültség hamis mantrájának ismételgetésével.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a NATO-országok vezetői nem hagyják abba az ilyen retorikát annak ellenére, hogy Moszkva biztosítékokat ad arra, hogy nem terveznek konfliktust a szövetséggel.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője és Vlagyimir Putyin orosz államfő (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Alekszej Nyilkolszkij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.