Újabb uniós ország készül háborúra az oroszokkal

A lengyel honvédelmi tárca vezetője szerint minden eshetőségre fel kell készülnie az országnak, még arra is, hogy az orosz–ukrán háború árnyékában Lengyelország is háborúzni fog Oroszországgal. Ezek a hangok egyébként egész Európában egyre hangosabbak, annak ellenére hogy Oroszország többször leszögezte, hogy nincs tervben semmilyen támadás.

2024. 02. 07. 14:21
null
Jablonovo, 2024. január 25. Az Orosz Nyomozóbizottság által 2024. január 25-én közreadott videóról készített képen az elõzõ nap lezuhant Il-76-os orosz katonai repülõgép roncsait vizsgálja egy bizottsági tag a nyugat-oroszországi Belgorodi területen fekvõ Jablonovo térségében. Az orosz védelmi minisztérium szerint a gépen utazó 74 ember közül 65 ukrán hadifogoly volt, és ukrán rakétatalálat érte a gépet. MTI/EPA/Orosz Nyomozóbizottság Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter egy interjúban arról beszélt, hogy nem zárja ki egy Oroszországgal való háború lehetőségét a jövőben. A tárcavezető a minisztertanácsi ülés után úgy fogalmazott:

Minden forgatókönyvre fel kell készülnünk. Attól a pillanattól kezdve, hogy egy teljes körű háború kezdődött a határaink mögött, minden forgatókönyvre készen kell állnunk

 

A miniszter emlékeztetett arra, hogy Lengyelország már régóta aktívan növeli katonai potenciálját. Európa-szerte egyre több vezető politikus és szakértő beszél arról, hogy Oroszország a NATO-tagországok megtámadására készül. Ezzel kapcsolatban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter már többször is elmondta, hogy a nyugati hatalmak részéről ez pusztán egy zavarkeltési akció, hogy elfedjék a problémákat a közvélemény előtt. 

Oroszország nem az ellenségünk. Abba kell hagynunk a háborúval való riogatást

– erről már David Kurten brit politikus beszélt a napokban. Kurten azt is hangsúlyozta, hogy az orosz–ukrán háború békés tárgyalásokkal lezárható, és felszólította a Nyugatot, hogy ne eszkalálja a háborút.

Borítókép: Illusztráció az orosz–ukrán háborúról (Fotó: MTI/EPA/Orosz Nyomozóbizottság)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.