Tucker Carlson Putyin-interjúért érkezhetett Moszkvába

Bár hivatalos megerősítés még nincs a közelgő találkozóról, az nem lehet kétséges, hogy Tucker Carlson Putyin kedvéért érkezett az országba, írja az orosz sajtó.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 02. 06. 9:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök utoljára közel három éve adott interjút az amerikai médiának. Tucker Carlson ismert amerikai jobboldali véleményvezér látogatása azonban messze túlmutat egy egyszerű interjún egy nehéz időszakban, hiszen Tucker Carlson is több, mint egy újságíró, írta a RIA Novosztyi.

Amerikaiak milliói hallgatnak a szavára, aki akár potenciális politikusként is számba jöhet. Carlson már régóta a jelenlegi amerikai belpolitikai patthelyzet egyik ikonikus figurájává vált, ezért is okoz ekkora szorongást a tengerentúlon a moszkvai útja.

Az Egyesült Államokban máris árulónak nevezik, akit ki kellene tiltani a hazájából, írta a RIA Novosztyi.

Carlson nemcsak a Bidennel szembeni kritikájával szerez pontokat, hanem azzal is, hogy egy nagyon konkrét ideológiai és politikai irányvonalat képvisel. Az, hogy Tucker Carlson következetesen bírálja az USA Ukrajnának nyújtott támogatását, sok amerikai véleményével egyezik.

Mint arról lapunk is beszámolt, a médiaszemélyiség az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjújában elmondta, miért érkezett az Orosz Föderációba. Kijelentette, szereti Moszkvát, és szépnek tartja az orosz fővárost.

Látni akartam, annyit olvastam róla. Beszélni akartam az emberekkel, és látni, hogyan működnek a dolgok

 – magyarázta Carlson.

 

Borítókép: Tucker Carlson előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten, a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.