Kiderült, hogy a terroristák korábban többször is jártak a Crocus City Hallban

A terroristák közül ketten a támadást megelőző két hétben legalább ötször jártak a pénteki véres terrortámadás helyszínén. Lepsz és Shaman koncertjei előtt látták őket a helyszínen.

2024. 03. 25. 20:26
A Crocus City Hall elleni véres terrortámadás egyik gyanúsítottja, mielőtt megjelenik a kerületi bíróságon Moszkvában, Oroszországban 2024. március 24-én.
A Crocus City Hall elleni véres terrortámadás egyik gyanúsítottja, mielőtt megjelenik a kerületi bíróságon Moszkvában, Oroszországban 2024. március 24-én. Fotó: Sefa Karacan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyomozás egyik verziója szerint a terroristák nem mertek korábban terrortámadást végrehajtani – azt hitték, hogy a csarnokot „megerősített programmal” őrzik. Ezért a Shaman március 9–11-i és a Lepsz március 8-i fellépéseinek napjain a terroristák a Crocusba érkeztek, és tanulmányozták a terepet, de úgy döntöttek, hogy tervüket későbbre halasztják – számolt be több internetes forrás is, köztük a SHOT Telegram-csatorna.

Egyiküket a Lepsz-koncert előtti napon a Crocus előcsarnokában is látták. Egy 16 éves alkalmazottat próbált kifaggatni, hogy mit hol talál az épületben. A következő videón egy részlet látható Lepsz koncertjéből, ahol a terroristák terepszemlét hajtottak végre. 

Borítókép: A Crocus City Hall elleni véres terrortámadás egyik gyanúsítottja, mielőtt megjelenik a kerületi bíróságon Moszkvában 2024. március 24-én (Fotó: AFP/Anadolu/Sefa Karacan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.