Medvegyev keményen beleszállt Ukrajna támogatóiba

„Lógni fognak azok, akik az orosz városokban civilekre lőnek” – fogalmazott az orosz politikus.

2024. 03. 15. 18:59
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2024. március 12. Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács alelnöke beszél a támogatókhoz az Egységes Oroszország párt volgográdi kampányrendezvényén 2024. március 12-én. A háttérben olvasható felirat jelentése: "Együtt! Oroszországért! Az elnökért!" Az elnökválasztást március 15-17-én tartják Oroszországban. MTI/EPA/Szputnyik pool/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A nyugati barátaimnak bemutatom a kijevi náci falka békeképletének alternatív fényképes változatát (az 1943-as harkovi per anyaga alapján)” – írta Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegram-csatornáján.

 

Medvegyev közzétett egy fényképet a náci bűnözők kivégzéséről Harkivban a II. világháború alatt. Ezzel utalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békeképletére és arra, hogy mi fog történni Kijev nyugati szövetségeseivel.

A politikus hangsúlyozta: ott fognak „lógni” azok, akik az orosz városokban civilekre lőnek, „és velük együtt egy (Edgars – a szerk.) Rinkevics nevű, a nem is létező Lettország elnökeként kiálló és Oroszország halálát kívánó semmiség. Memento Mori! (Emlékezz a halálra)” – zárta gondolatait.

Edgars Rinkevics lett elnök a pusztításról szóló latin kifejezéssel harcra szólított fel Oroszország ellen, kiállva ezzel a francia elnök, Emmanuel Macron mellett. A lett vezető teljes mértékben támogatta Macront. „Nem magunknak kell vörös vonalakat húznunk, hanem Oroszországnak, és nem kell félnünk érvényesíteni őket. Ukrajnának győznie kell, Oroszországot le kell győzni. Russia delenda est!” – fogalmazott a lett államfő. A „Russia delenda est” kifejezés a híres latin „Carthago delenda est” kifejezésre rímel, miszerint „Karthágót el kell pusztítani”.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.