Mire készül Oroszország? Ritkán látott repülőtípussal hajtottak végre gyakorlatokat + videó

Ezt a nehézbombázót ritkábban veti be Oroszország, mint a Szuhojokat.

2024. 03. 15. 9:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Krím elfoglalás után, 2015-ben jelentek meg az első modernizált Tu–95MSz stratégiai bombázók, melyeket még a Szovjetunióban fejlesztettek ki, írta meg akkor a Jetfly.hu magazin. Altípustól függően a Tu–95 más-más szerepkörben alkalmazható. Az alapkoncepció szerint a repülőgép nagy hatótávolságú nehézbombázó, így az első változatok interkontinentális bombázók, amelyek nukleáris fegyverek célba juttatására készültek. Ezt a nehézbombázót ritkában vetik be látványosan az orosz–ukrán háborúban, mint a Szuhojokat, volt rá példa, hogy pusztító támadást hajtottak végre, ahogy arról mi is beszámoltunk.  Az Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma által megosztott videóhoz mindösszesen annyit írtak, hogy „az Amur régióban befejeződött a Tu–95MSz repülőgépek repülési-taktikai gyakorlata”.

 

 

Korábban több Szuhoj (Szu–34, Szu–35, Szu–25) támadásról is bemutattunk videót, ezeket gyakrabban használja Oroszország a háborúban.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: Oroszországi Föderáció Védelmi Minisztériuma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.