Nem felejtették el a szörnyű húsvéti vérengzést Srí Lankán

Komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be a húsvéti időszak alatt Srí Lankán évekkel a szörnyű terrortámadás után.

2024. 03. 30. 21:32
null
Colombo, 2019. április 23. Hozzátartozók imádkoznak a Sri Lanka-i merényletek egyik áldozatának koporsója mellett a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án. A terrortámadásokat a Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevû iszlamista szélsõséges csoport követte el húsvétvasárnap. A nyolc robbantásos merényletben legkevesebb 310-en életüket vesztették, és 500-an megsebesültek. MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara Fotó: M.A. Pushpa Kumara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Srí Lanka-i kormány szigorítja a biztonsági intézkedéseket, hogy megvédje a templomokat a támadásoktól a nagyhét és a húsvéti ünnepek alatt. 

A hatóságok plusz rendőri és katonai erőket vetnek be a templomba járók biztonsága érdekében 

– jelentette szerdán az Ucanews ázsiai katolikus sajtószolgálat. Az intézkedéseket a plébánosokkal és a tanácsosokkal egyeztetve hozták meg, írja a Kath.net katolikus hírportál. 

A szigorított biztonsági intézkedések célja, hogy megakadályozzák a 2019 húsvétvasárnapján a fővárosban, Colombóban három templom és három luxusszálloda ellen elkövetett halálos iszlamista támadások megismétlődését. 

A támadások után, amelyekben több mint 275 ember vesztette életét, számos templom térfigyelő kamerákat szereltetett fel és saját biztonsági csapatokat alakított. 

Nagypénteken Jude Chrysantha Fernando atya, a főváros, Colombo érsekségének kommunikációs irodájának igazgatója a Vatican News hírportálnak elmondta

Ez a megemlékezés ideje, a mi nagypéntekünk, amikor az ártatlan emberek lemészárlására emlékezünk, olyan emberekére, akik a templomban voltak, hogy Krisztus feltámadását ünnepeljék.

A Srí Lanka-i egyház csak a jövő hónapban emlékezik meg a támadások ötödik évfordulójáról, mivel 2019-ben húsvétvasárnap április 21-re esett. Srí Lanka lakosságának mintegy 70 százaléka buddhista. 

A 22 millió lakos 7,4 százaléka keresztény, többségük a római katolikus egyházhoz tartozik.

Borítókép: Hozzátartozók imádkoznak a Srí Lanka-i merényletek egyik áldozatának koporsója mellett a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án (Fotó: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.