Online szavazott a miniszterelnök

Az orosz kormányfő miután leadta a voksát, elmondta, miért fontos részt venni az elnökválasztáson. Vasárnapig szavazhatnak az oroszok.

2024. 03. 16. 10:50
A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Mihail Misustyin orosz miniszterelnök online szavaz a 2024. március 16-i moszkvai elnökválasztáson. (Fotó: Dmitrij Astakhov/POOL/AFP)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz hasonlóan Mihail Misusztyin miniszterelnök is online szavazott az orosz elnökválasztáson. 

A miniszterelnök a szavazást követően kiemelte azoknak a döntéseknek a fontosságát, amelyeket az ország polgárai manapság meghoznak. 

Oroszország jövőjéről beszélünk, azokról az új lehetőségekről, amelyek mindannyiunk, gyermekeink, a következő generációk számára megnyílnak

 – mondta a miniszterelnök.

Szerinte fontos ezt a döntést meghozni Oroszország érdekében, szeretteikért, a jövő érdekében.

Misusztyin egyébként köszönetet mondott mindenkinek, aki már szavazott.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, az oroszok három napon át, vasárnapig estig szavazhatnak. A szavazóhelyiségek mindenhol, mindegyik időzónában helyi idő szerint este nyolc óráig tartanak nyitva. A voksolás március 17-én zárul. A kalinyingrádi a legnyugatibb időzóna Oroszországban, így ott magyar idő szerint vasárnap este hét órakor zárul a szavazás.

Borítókép: A Szputnyik orosz állami ügynökség által terjesztett fotón Mihail Misustyin orosz miniszterelnök online szavaz a 2024. március 16-i moszkvai elnökválasztáson. (Fotó: Dmitrij Astakhov/POOL/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.