Orbán Viktor: Az áram legyen olcsó, tiszta és biztonságos!

Nukleáris energiacsúcson vett részt Belgiumban a magyar miniszterelnök.

2024. 03. 21. 13:41
First summit of the European Nuclear Alliance (Photo: MTI/PM's Press Office/Zoltan Fischer)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiszta, olcsó és biztonságos. Magyarország a nukleáris energiatermelés élvonalában – ezt írta a Facebookon közzétett posztjában a magyar miniszterelnök. 

Orbán Viktor egy másik posztjában pedig azt üzente a Belgiumban megtartott konferenciáról, hogy 

az áram legyen olcsó, tiszta és biztonságos!

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, az országok vezetői azért gyűltek össze Brüsszelben az első nukleáris csúcstalálkozón, hogy kiemeljék az atomenergia szerepét a globális kihívások kezelésében. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök is felszólalt a csúcson. A tanácskozáson azt mondta, Európának meg kell szabadulnia attól, hogy ideológiai megközelítések túsza legyen. Mint arról lapunk külön cikkben írt, a kormányfő szerint mindannyiunk érdeke, hogy az atomenergia ne váljon geopolitikai konfliktusok túszává.

A közelmúltban tapasztalt kihívások tovább növelték az energiabiztonság megteremtésének és az energia értékesítésének  jelentőségét. A kérdés teljesen nyilvánvalóvá vált, hogyan tudunk nagy mennyiségű villamos energiát előállítani olcsó, biztonságos, fenntartható és környezetbarát módon? A válasz egyértelmű, egyedül az atomenergiából előállított villamos energia az, amely egyszerre képes kielégíteni mindezeket a követelményeket

 – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Nukleáris Szövetség első alkalommal megrendezett tanácskozásán Brüsszelben. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő felszólal az Európai Nukleáris Szövetség első csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. március 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.