Az iráni legfelsőbb vezető megtorlást ígér Izrael ellen + videó

Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb vallási és politikai vezetője szerdán megismételte ígéretét, hogy megtorlásra számíthat Izrael a két iráni tábornok szíriai meggyilkolása miatt.

Forrás: AP2024. 04. 10. 12:52
Supreme Leader Ayatollah Ali K?hamenei
Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője beszédet mond a teheráni elit közönség előtt. Fotó: Ali Rafiei Forrás: Middle East Images/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állami televízió élőben közvetítette Hamenei megjegyzéseit, miközben Teheránban a ramadán végét ünneplő imaszertartáson beszélt, számolt be róla az AP hírügynökség.

Legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt egy izraeli légitámadás Damaszkusz nyugati fekvésű, Mazzeh nevű kerületében, ahol az iráni nagykövetség és a konzulátus épülete is található. A SANA szíriai hírügynökség közlése szerint a nagykövetség tőszomszédságában álló konzulátusi részleg egyik épülete megsemmisült. A légicsapásban életét vesztette Mohammad Reza Zahedi, az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka, amit az SNN iráni hírügynökség is megerősített.

Korábban írtuk, hogy izraeli légicsapás végzett az iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú katonai tanácsadójával is Damaszkusz határában – közölték szíriai biztonsági források és az iráni sajtó. A biztonsági források a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondták, hogy Szajjid Rázi Múszávi dandártábornokról van szó, aki a Szíria és Irán közötti katonai szövetség koordinálásáért felelt.

Az iráni elit alakulat vezetése akkor úgy fogadkozott, hogy Izrael felelni fog a dandártábornok megöléséért.

Izrael az utóbbi években számos légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen, amelyek célja, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában.

Borítókép: Hamenei ajatollah, Irán legfelsőbb vezetője beszédet mond a teheráni elitközönség előtt (Fotó: Middle East Images/AFP/Ali Rafiei)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.