Itt vannak a magyar–ukrán megállapodás részletei

Új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, az erről szóló megállapodást a héten aláírták – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán.

Forrás: MTI2024. 04. 10. 8:16
SZIJJÁRTÓ Péter
Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto addresses the 5th Budapest LNG Summit on April 9, 2024 (Photo: MTI/Peter Lakatos)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter azt írta: a Nagyhódos és Nagypalád közötti új határátkelővel hatra emelkedik az átkelőpontok száma Ukrajna és Magyarország között. A miniszter emlékeztetett: nincs egy hónapja, hogy Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével telefon egyeztettek többek között arról a határforgalmi megállapodásról, amelyben új határátkelőhely létesül Nagyhódos és Nagypalád között, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat Beregsuránynál.

A héten Olekszandr Kubrakov miniszterelnök-helyettes, ukrán közösség-, terület- és infrastruktúra-fejlesztésért felelős miniszter és Magyarország kijevi nagykövete aláírták az erről szóló megállapodást, így már véglegesen eldőlt: új határátkelő létesül Nagyhódos és Nagypalád között, ezzel pedig a jelenlegi öt átkelési pont rövidesen hatra növekszik országaink között

 – írta Szijjártó Péter.

Az új határátkelési lehetőséggel csökken a sorban állás és felgyorsul a határátlépés Magyarország és Ukrajna között, ami komoly könnyebbséget jelent majd az emberek életében – tette hozzá a miniszter.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az 5. Budapest LNG Summit konferencián 2024. április 9-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.