Kim Dzsong Un: Itt az ideje, hogy készen álljunk a háborúra

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is egyre élesebb retorikát használ a feszült geopolitikai helyzet közepette. Az ország fő katonai egyetemén elmondott beszédében kiemelte, hogy minden eddiginél jobban fel kell készülni egy háborúra.

Forrás: Reuters2024. 04. 12. 15:47
Kim Dzsong Un (C) észak-koreai vezető tiszteleg a személyzetnek a Koreai Néphadsereg harckocsijának egyesített erői közötti kiképzési versenyen. Fotó: AFP/KCNA VIA KNS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető azt mondta, hogy a térségben kialakult instabil geopolitikai helyzet miatt most minden eddiginél jobban fel kell készülni a háborúra, miközben megtekintette az ország fő katonai egyetemét – írja a Reuters a KCNA hírügynökség alapján.

KIM Dzsong Un
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b) és lánya, Kim Dzsu E (k) egy Hvaszong-18 szilárd üzemanyagú interkontinentális ballisztikus rakéta fellövését nézi egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2023. december 18-án. Fotó: MTI/EPA/KCNA

Észak-Korea az elmúlt években fokozta a fegyverfejlesztést, továbbá szorosabb katonai és politikai kapcsolatokat alakított ki Oroszországgal. Oroszország állítólag stratégiai katonai projektekben nyújtott segítséget, cserébe Észak-Korea Moszkvát segítette az Ukrajnával vívott háborúban.

Kim Dzsong Un azt mondta az egyetem munkatársainak és diákjainak, hogy ha az ellenség a katonai konfrontációt választja Észak-Koreával, akkor országa habozás nélkül halálos csapást mér az ellenségre, minden rendelkezésére álló eszközt mozgósítva.

A vezető a bonyolult nemzetközi helyzetet és az országa körül kialakult bizonytalan, valamint instabil katonai és politikai helyzetet vázolva azt mondta, most van itt az ideje, hogy minden eddiginél alaposabban felkészüljenek egy háborúra. Észak-Korea korábban azzal vádolta az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, hogy katonai feszültséget provokálnak azzal, hogy „háborús manővereket” hajtanak végre, mivel a szövetségesek az elmúlt hónapokban egyre intenzívebb és nagyobb léptékű hadgyakorlatokat tartottak.

Borítókép: Kim Dzsong Un (k) észak-koreai vezető tiszteleg a személyzetnek a Koreai Néphadsereg harckocsijának egyesített erői közötti kiképzési versenyen (Fotó: AFP/KCNA/KNS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.