Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

A Rheinmetalltól nagy mennyiségben rendelt tüzérségi lövedéket egy NATO-tagállam

A cég szerint ennek és az ehhez hasonló megrendeléseknek a hátterében az ukrajnai háború miatt kiürült fegyverraktárak állnak.

Forrás: MTI2024. 05. 24. 12:30
Rheinmetall AG In Duesseldorf As European Defense Stocks Sink
A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én. (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rheinmetall német hadi- és járműipari vállalat csaknem háromszázmillió euró (115,6 milliárd forint) értékű tüzérségi lőszer legyártására kapott megrendelést egy NATO-tagállamtól. Az érintett országot azonban nem nevezte meg a vállalat – írja az MTI. A cég szerint ennek és az ehhez hasonló megrendeléseknek a hátterében az ukrajnai háború miatt kiürült fegyverraktárak állnak.

A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én. (Fotó: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül)
A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én. Fotó:  AFP/NurPhoto/Ying Tang

A megrendelésnek több tízezer tüzérségi lövedék is részét képezi – tette hozzá a vállalat. A lőszercsomagot 2024 és 2028 között tervezik leszállítani.

 

Borítókép: A Rheinmetall AG németországi düsseldorfi központja 2024. április 9-én (Fotó: AFP/NurPhoto/Ying Tang)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.