Következő mérkőzések
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország

Egyre jobban aggódnak a németek a bevándorlás miatt

A szövetségi kormány által közzétett új adatok szerint Németországban tízből hat erőszakos bűncselekményért migránsok a felelősek.

Forrás: V4NA2024. 05. 14. 5:25
A group of migrants waits on the side of the road as they are controlled by officers of the German Federal Police (Bundespolizei) near Forst, eastern Germany on October 11, 2023, during a patrol near the border with Poland. (Photo by JENS SCHLUETER / AFP) / ACCORDING TO INSTRUCTIONS OF THE FEDERAL POLICE, ALL POLICE OFFICERS AND MIGRANTS MUST BE MADE UNRECOGNIZABLE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy a lakosság nagyjából 14,6 százalékát teszik ki, a migránsok az összes erőszakos bűncselekmény 58,5 százalékáért felelősek Németországban, derült ki a német szövetségi kormány friss adataiból.

A számok egészen pontosan azt mutatják, hogy a német útlevéllel nem rendelkező külföldiek 111 517 erőszakos bűncselekmény gyanúsítottját teszik ki az ország egészére vonatkozó 190 605 gyanúsítottból, számolt be róla az NTV televíziós csatorna.

Az erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított nem németek száma 14,5 százalékkal nőtt az előző évhez képest

– hívja fel rá a figyelmet a V4NA. 

A bevándorlási bűncselekményeket leszámítva a bármilyen bűncselekménnyel gyanúsított nem németek száma 17,8 százalékkal, 923 269 gyanúsítottra emelkedett 2023-ban, ami a tavalyi 2,25 millió összes gyanúsított közel felét jelenti – írta a Breitbart hírportál, amely szerint az NTV azzal próbálta magyarázni a külföldi migránsok bűnelkövetéseit, hogy 

a bevándorlók hazájukban erőszakot tapasztaltak, ami „csökkenti az erőszak alkalmazásának küszöbét”.

Ezek a számok egyébként nem tartalmazzák azokat a külföldi migránsokat, akik később megkapták a német állampolgárságot, illetve azokat, akik valamelyik szülőjük révén migrációs hátterűek, de német állampolgárok.

Alliance of Democracies nemrég közzétett felmérése szerint Európában meredeken nőtt azoknak az aránya, akik szerint a bevándorlás csökkentésének kellene a kormány legfőbb prioritásának lennie. A lista élén Németország áll. Míg 2022-ben a németek mintegy negyede jelölte meg a bevándorlást fő prioritásként, addig a 2024-es felmérésben ez a szám 44 százalékra emelkedett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.