Megtámadták a Nemzeti Tömörülés párt politikusát

Marine Le Pen szerint szélsőbaloldaliak követték el a Hervé Breuil elleni támadást.

2024. 06. 21. 12:20
Hervé Breuil (balra), a Nemzeti Tömörülés jobboldali francia párt tagja. Forrás: X/Hervé Breuil
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel zajlik a kampány Franciaországban az előre hozott választások június 30-án esedékes első fordulója előtt, ám korántsem zavartalanul. A jobboldali Nemzeti Tömörülés (RN) egyik tagját támadták meg csütörtökön Saint-Étienne városában egy piacon. Hervé Breuilt szórólapok osztogatása közben vették célba négy feketébe öltözött támadó, a 68 éves politikust kórházba szállították sztrók gyanújával – tájékoztatott a francia BFM TV hírtelevízió. A sajtónak a párt egyik aktivistája számolt be a részletekről:

négy maszkos, feketébe öltözött személy jött felénk, majd lökdösni és fenyegetni kezdtek minket

– fogalmazott.

Péntek reggel a France Info rádióhálózat arról számolt be, Breuil kórházi kezelése legkevesebb nyolc napig fog tartani.

Az esetet az Új Népfront nevű, baloldali pártszövetség elítélte: egyik tagja, Andrée Taurinya közölte, lehet vitázni, de egyetlen jelöltet sem szabad megtámadni. Közlése szerint tervek szerint ugyanezen a piacon kampányoltak volna pénteken a baloldaliak is, ám a Breuil elleni támadás miatt elhalasztották azt. Egyes információk szerint azonban a pártszövetséggel szimpatizáltak az elkövetők, erről írt közösségi oldalára Marine Le Pen.

A Le Parisien francia napilap értesülései szerint az elkövetők ellen nyomozás indult csoportosan elkövetett erőszak miatt.

Borítókép: Hervé Breuil (balra), a Nemzeti Tömörülés jobboldali francia párt tagja (Forrás: X/Hervé Breuil)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.