Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Súlyos a helyzet, energetikai létesítményeket ért találat

Az orosz hadsereg rakétákkal és drónokkal támadta Ukrajnát péntek éjszaka, energetikai létesítményeket ért találat és legalább két ember megsebesült.

Forrás: MTI2024. 06. 22. 9:37
Egy munkás napelemeket szerel a 3. számú szülőház tetején a részleges áramszünet alatt Kijevben 2024. június 14-én, az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz támadások után
Egy munkás napelemeket szerel a 3. számú szülőház tetején a részleges áramszünet alatt Kijevben 2024. június 14-én, az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz támadások után Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrán légierő szombat reggeli beszámolója szerint a légvédelem a tizenhat orosz rakéta közül tizenkettőt lelőtt és megsemmisítette mind a tizenhárom drónt.
Az Ukrenergo ukrán hálózatüzemetető beszámolója szerint az orosz támadás megrongált több energetikai létesítményt a délkeleti Zaporizzsja és a nyugati Lviv régiókban. A Zaporizzsja régióban két energetikai dolgozó megsebesült, őket kórházba szállították.

Moszkva már korábban jelezte, hogy az ukrán energia-infrastruktúra elleni légicsapásai megtorlásként szolgálnak az orosz területen végrehajtott ukrán dróntámadásokért.

Az orosz hadsereg március óta fokozza az ukrán energiarendszer elleni támadásokat, ami jelentősen visszavetette a termelőkapacitást és súlyos energiahiány alakult ki.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön utasította a kormányt, hogy tegye elérhetővé a napenergia felhasználását az ukrán lakosság számára is az ukrán energetikai létesítmények elleni mindennapos orosz támadások okozta áramhiány mérséklésének érdekében. Az államfő rendelkezése szerint a lehető leggyorsabban minden iskolára és minden kórházra napelemeket kell telepíteni, intelligens mérőórákat és energiatároló berendezéseket felszerelni. A kormányt arra is utasította, hogy dolgozzon ki olyan feltételeket, amelyek megkönnyítik a napelemek telepítését a lakosság számára is.

Borítókép: Egy munkás napelemeket szerel a 3. számú szülőház tetején a részleges áramszünet alatt Kijevben 2024. június 14-én, az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz támadások után (Fotó: AFP/Anatolii Stepanov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.