Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Ukrajna „egy koncentrációs tábor az ukrán nép számára”

A Nyugat abban a reményben él, hogy Oroszországot legyőzik, és nem járul hozzá, hogy Kijev béketárgyalásokat kezdjen Vlagyimir Putyin ukrajnai konfliktus lezárását célzó javaslata után – mondta a TASZSZ-nak adott interjúban Viktor Medvedcsuk, az Ukrajnában mára betiltott Ellenzéki Platform az Életért párt volt vezetője.

Forrás: TASZSZ2024. 06. 16. 6:42
Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki vezetővel Szentpéterváron 2019. július 18-án.
Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki vezetővel Szentpéterváron 2019. július 18-án. Fotó: Mihail KLIMENTYEV / SPUTNIK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vlagyimir Putyin új békekezdeményezése az utolsó esély az ukrán állam megmaradására. Ukrajna jelenleg illegitim elnökével, a nép ellenes rendszerrel, jogi nihilizmussal és a náci államideológiával nem tekinthető többé államnak” – tette hozzá a politikus. „Vlagyimir Putyin azt javasolja, hogy adjuk vissza az államot az ukránoknak, tegyük semlegessé, szuverénné, demilitarizálttá ” – mondta Medvedcsuk.

„A békejavaslatok nemcsak a békét adják vissza Ukrajnának, hanem az ukrán állampolgárok jogait is, amelyeket Zelenszkij rezsimje bűnösen korlátozott” – hangsúlyozta.

Ukrajna jelenleg „nem tud létezni hatalmas külső hitelfelvételek nélkül. Ez tulajdonképpen egy csődbe ment ország, egy fekete lyuk a nyugati gazdaság számára” – jegyezte meg Medvedcsuk. „Ez egy koncentrációs tábor az ukrán nép számára, ahonnan mindenki menekülni akar, kivéve azt a bandát, amelyik bűnösen uralkodik” – tette hozzá.

Ahogy azt lapunk is megírta, az orosz elnök békejavaslattal állt elő. Mint mondta, az ukrán csapatokat ki kell vonni az új orosz régiók teljes területéről, Kijevnek pedig ki kell jelentenie, hogy nem tervezik a NATO-csatlakozást. Ezek a feltételek kellenek a béketárgyalások megkezdéséhez.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozik Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki vezetővel Szentpéterváron 2019. július 18-án (Fotó: AFP/Szputnyik/Mihail Klimentyev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.