A Kreml szerint az Egyesült Államokkal kapcsolatban semmin sem szabad meglepődni

Zelenszkij kijelentései a tárgyalások lehetőségéről jobbak, mint a tárgyalások megtagadása, de meg kell várni a konkrét lépéseket – mondta Peszkov.

Forrás: TASZSZ2024. 07. 22. 12:01
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Fotó: YURI KOCHETKOV / POOL / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml szóvivője fontosnak nevezte az orosz–amerikai kapcsolatok jövőjét az Oroszországi Föderáció számára, megjegyezve, hogy azok „most a történelem legrosszabb időszakát élik át”. Dmitrij Peszkov hozzátette, a Kremlt nem nagyon lepte meg Joe Biden visszalépése a választási versenytől, hiszen megtanulták, hogy az USA-val kapcsolatban semmin sem szabad meglepődni. Elmondta, hogy semmi jóra nem számítanak a távozó Biden-adminisztrációtól, ugyanakkor kijelentette, hogy szorosan figyelemmel kísérik az amerikai politikai folyamatokat.

Peszkov szerint a Kreml egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy értékelje Kamala Harrist, de megjegyezte, hogy az amerikai alelnök nyilatkozatai tele voltak Oroszországgal szemben barátságtalan retorikával. Mint mondta, egyértelmű, hogy az USA továbbra is segítni fogja Ukrajnát, de egyre nagyobb pénzügyi terhet róva Európára. Az Ukrajnának nyújtott amerikai segítség nem tudja befolyásolni a különleges művelet kimenetelét, de a konfliktus elhúzódásához vezet – tette hozzá.

Volodimir Zelenszkij kijelentései a tárgyalások lehetőségéről jobbak, mint a tárgyalások megtagadása, de meg kell várni a konkrét lépéseket – mondta Peszkov.

Borítókép: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője (Fotó: Yuri Kochetkov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.