Békemisszió: Orbán Viktor arra kérte a török elnököt, hogy támogassa a béke érdekében tett magyar erőfeszítéseket

Minden eddiginél brutálisabb, új szakaszába lépett az orosz–ukrán háború – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette: a napnál is világosabb, hogy ha véget akarunk vetni a szenvedésnek, békére, békekezdeményezésekre lesz szükségünk.

Forrás: Facebook2024. 07. 10. 7:28
ORBÁN Viktor; ERDOGAN, Recep Tayyip
Orbán Viktor Washingtonban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid videóban számolt be a közösségi oldalán a török elnökkel való megbeszéléséről Orbán Viktor. Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét betöltő Magyarország kormányfője arra kérte Recep Tayyip Erdogant, hogy támogassa a béke érdekében tett erőfeszítéseinket. 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő találkozója Washingtonban 2024. július 9-én. A tárgyaláson megvitatták az orosz-ukrán háború ügyét, Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő találkozója Washingtonban 2024. július 9-én. A tárgyaláson megvitatták az orosz–ukrán háború ügyét, Orbán Viktor a magyar békemisszió támogatását kérte (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Lapunk korábban megírta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról. Az egyeztetésről szólva a kormányfő úgy fogalmazott:

A legfontosabb téma persze az orosz–ukrán háború volt, amely, ahogyan az várható volt, minden eddiginél brutálisabb, új szakaszába lépett. Napnál is világosabb, ha véget akarunk vetni a szenvedésnek, békére, békekezdeményezésekre lesz szükségünk.

Orbán szerint Törökország már a háború során bebizonyította, hogy a béketeremtés megkerülhetetlen szereplője. 

Erdogan elnök úr volt az egyetlen sikeres államférfi, aki tető alá tudott hozni egy orosz–ukrán megállapodást a fekete-tengeri gabonaszállítások ügyében. Elnök urat arra kértem, hogy támogasson bennünket a békemissziónkban. A háborúzó felek álláspontja továbbra is messze van egymástól, de ha a béke barátai összefognak, együttes erővel megtehetjük a következő lépést a béke irányába

– zárta szavait a miniszterelnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Recep Tayyip Erdogan török államfő kezet fog Washingtonban 2024. július 9-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.