Bukott Biden legelképesztőbb pillanatai, amikor hülyét csinált magából és országából

Az amerikai elnök szellemi és fizikai leépülése nem most kezdődött. Emlékeznek még a kislány haját szagolgató vagy a bicikliről leeső Bidenre? A tengerentúli vezető a levegővel is előszeretettel kezelget, illetve holtakkal is társalgott már. Mutatjuk a legdurvább lépéseit az elnökjelöltségtől visszalépő, s ezzel az alkalmatlanságát beismerő Joe Bidennek.

2024. 07. 22. 7:43
Joe Biden amerikai elnök leesik a kerékpárjáról 2022. június 18-án. (Fotó: SAUL LOEB / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden visszalépett az elnökjelöltségtől való küzdelemből. Ezzel pedig gyakorlatilag elismerte, hogy nem alkalmas arra, hogy az Amerikai Egyesült Államokat vezesse. Ennek ellenére eltökélt szándéka, hogy kitölti mandátumának hátralévő idejét. Sokak szerint viszont ha tegnap lemondott volna, már az is késő lett volna. Az elmúlt években ugyanis több olyan hajmeresztő dolgot tett, amelyek egyenként is megbotránkoztatták a világot.

Joe Biden amerikai elnök közös sajtótájékoztatót tart. (Fotó: Valeria Ferraro / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Joe Biden amerikai elnök sajtótájékoztatót tart. (Fotó: Valeria Ferraro/Anadolu az AFP-n keresztül)

Lapunk többször is foglalkozott azokkal az esetekkel, amikor a washingtoni vezető rendkívül kínos helyzetbe hozta magát, vagy ha durvábban fogalmazunk, akkor hülyét csinált magából. Ezekből szemezgetünk.

Az idős elnök legemlékezetesebb pillanatai közé tartozott az a bizonyos kézfogás. Egy, az észak-karolinai Greensboróban tartott beszéde után ugyanis udvariasan kezet fogott – a levegővel.

De olyan is volt, amikor kezelnie kellett volna. Ezúttal egy élő emberrel, ezt viszont nem tette meg. Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök ezt szemmel láthatóan zokon vette.

Ezeket a jeleneteket akár viccesnek is felfoghatnák, ha eltekintünk attól, hogy a világ vezető hatalmának elnökéről van szó. Az viszont már nagyon durva és ijesztő volt, amikor egy rémült kislány ruháját csócsálta meg Biden.

Állítása szerint Joe Biden Francois Mitterrand francia elnökkel is beszélt nem is olyan rég. Ezzel a kijelentéssel egy probléma van. A korábbi francia államfő mintegy három évtizede halott. Így felvetődik a kérdés, hogy holtakkal is tud társalogni a szuperhatalom vezetője?

Úgy látszik, az amerikai elnöknek már a kerékpározás sem egyszerű. Volt olyan, hogy simán eldőlt a biciklijével, s a földre huppant a kamerák kereszttüzében. 

Joe Biden szerencsétlenkedése és leépülése az elmúlt években szinte napról napra követhető volt

A színpadon is eltévedt 2023-ban. Az eset a pennsylvaniai Philadelphiában, egy hajógyárban történt. Miután befejezte mondandóját, megindult az egyik irányba, később szóltak neki, hogy nem arra kellett volna menni, s ezért visszafordult. Talán így volt ez a mostani elnökjelöltség esetében is.

A 81 éves elnök az elmúlt hetekben is többször is leégette magát és az országát. A NATO-csúcson Vlagyimir Putyinnak hívta Ukrajna elnökét. 

Ezzel azonban nem volt vége, Biden szerint Trump az alelnöke, nem Kamala Harris, akit egyébként saját utódjának szán. Az elnök tehát, ha így nézzük, még a nevét sem tudja annak, akit az USA vezetőjévé tenne.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök leesik a kerékpárjáról 2022. június 18-án. (Fotó: Saul Loeb/AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.