Orbán Viktor a Nobel-békedíj szellemében dolgozik a német politikus szerint

Nem mindenki osztja a háborúpárti brüsszeli bürokraták véleményét Németországban.

2024. 07. 17. 17:12
ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök orosz–ukrán háborúval és annak lezárásával kapcsolatos kezdeményezése összhangban van az EU-nak 2012-ben odaítélt Nobel-békedíj szellemével. Erről Sevim Dagdelen német szövetségi parlamenti képviselő írt egy bejegyzést a közösségi oldalán. 

Politikailag bizonyára azért biztosan nem lehet kritizálni, mert a békekezdeményezésével tiszteleg az EU által 2012-ben kapott Nobel-békedíj előtt

– fogalmazott Orbán Viktor békemissziójáról a német politikus.

Mint ismert, 2012-ben az Európai Unió kapta a Nobel-békedíjat, amiért előmozdította Európában a békét, a megbékélést, a demokráciát és az emberi jogokat. Sevim Dagdelen élesen bírálta azokat a brüsszeli vezető bürokratákat is, akik szerint Orbán Viktor békemissziója aláássa az Európai Unió megítélését. Véleménye szerint ugyanis Orbán Viktor az egyetlen, aki hajlandó tenni a békéért, ezt pedig meg kellene becsülni.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.