Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szírek ellen fordultak a feldühödött törökök + videó

Törökországban, Kayseri városban a feldühödött helyiek szír bevándorlók tulajdonai ellen fordultak. A zavargások előzménye az volt, hogy egy szír bevándorló megerőszakolt egy ötéves helyi kislányt.

Forrás: Világgazdaság2024. 07. 01. 13:06
Szíriaiak vesznek részt a törökök által finanszírozott lakótelep felavatásán a belső menekültek számára Ghandura térségében. Fotó: Bakr ALKASEM Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyi lakosok vasárnap éjszaka az utcára vonultak és elkezdték felgyújtani a befogadott szír menekültek otthonait, üzleteit és autóit. A városban háborús állapot alakult ki, a rohamrendőrök oszlatták fel a tömeget, írja a Világgazdaság.

A közösségi médiában több videó is megjelent a zavargásokról, amelyeken az látszik, hogy a feldühödött tömeg autókat borogat, egy felvételen egy markológéppel zúzzák össze az utcán parkoló járműveket, épületek lángolnak, a felháborodott emberek gyújtogatnak. Az egyik bejegyzés hozzászólója így fogalmazott:

Európában a bevándorlók az csinálnak, amit akarnak, de mi itt, Törökországban megvédjük magunkat. Ha a rendszer nem vigyáz ránk, akkor az utcai igazságszolgáltatást kell választani.

Törökország ad otthont a legtöbb Szíriából érkező menekültnek, akik a konfliktusok, az erőszak és az üldöztetés miatt kényszerülnek lakóhelyüket elhagyni. A legfrissebb statisztikai adatok alapján 2024. február 29-én Törökországban az ideiglenes védelmi státus alatt nyilvántartott szíriaiak száma összesen nagyjából 3,15 millió volt. A legnagyobb korcsoportot az öt és kilenc év közötti szíriai menekültek alkották, mintegy négyszázezer fővel.

Borítókép: Szíriaiak vesznek részt a törökök által finanszírozott lakótelep felavatásán a belső menekültek számára Ghandura térségében. (Fotó: AFP/Bakr Alkasem)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.