Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Új frakciót hozna létre az EP-ben a német AfD

A német Alternatíva Németországnak (AfD) párt más jobboldali pártokkal azon dolgozik, hogy egy olyan új frakciót hozzon létre az Európai Parlamentben, amely ellenzi az oroszellenes szankciókat és a jelenlegi uniós politikát, írja a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség.

Forrás: RIA Novosztyi2024. 07. 03. 15:12
Congress of the far-right AfD party
Alice Weidel és Tino Chrupalla, az Alternatíva Németországnak (AfD) szélsőjobboldali párt újraválasztott társvezetői, elnökölték a párt kongresszusát Essen városában. Fotó: Bernd von Jutrczenka Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AfD saját euroszkeptikus frakciót akar alakítani az Európai Parlamentben, erről korábban a Der Spiegel német lap is beszámolt.

AfD federal party conference
Tino Chrupalla és Alice Weidel, az AfD társelnökei a színpadon állnak az AfD szövetségi pártkonferenciája végén az esseni Grugahallében. (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd von Jutrczenka)

A német lap információi szerint az új parlamenti frakció neve „A szuverenisták” lesz, és programja az oroszbarát bolgár Vazrazsdane (Újjászületés) párt Szófiai nyilatkozatán alapul majd. Többek között a globalista ideológiák és az uniós bürokrácia ellen foglal állást. Emellett béketárgyalásokat sürget az ukrajnai háborúban.

Az új csoport lehetséges tagjai lennének az SOS Romania, a Se Acabó la Fiesta Spanyolországból, a NIKH Görögországból, a Szabadság és Függetlenség Konföderáció Lengyelországból, a Hnutie Republika Szlovákiából és a Mi Hazánk Mozgalom Magyarországról. A korábban az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjához tartozó francia Reconquete egy európai parlamenti képviselője is csatlakozhat a csoportosuláshoz. Az Európai Parlament képviselőcsoportjainak legalább 23 képviselőre van szükségük, akiknek viszont legalább hét tagállamból kell érkezniük.

Borítókép: Alice Weidel és Tino Chrupalla, az Alternatíva Németországnak (AfD) szélsőjobboldali párt újraválasztott társvezetői elnökölték a párt kongresszusát Essen városában (Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd von Jutrczenka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.