Most már biztos: Kamala Harris a demokraták elnökjelöltje

A Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) jelentette be a hírt, miszerint a párt delegáltjai – közel egyhangú döntést hozva – Kamala Harris alelnököt választották demokrata elnökjelöltnek. Így a Sorosék által támogatott jelölt indulhat Donald Trump ellen.

Forrás: CBS News, Fox News2024. 08. 06. 10:51
HARRIS, Kamala
Atlanta, 2024. július 31. Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Atlantában rendezett kampányrendezvényen 2024. július 30-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/EPA/Edward M. Pio Roda Fotó: Edward M. Pio Roda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár biztos, hogy Kamala Harris a demokraták 2024-es elnökjelöltje. Bár az alelnök már pénteken megszerezte a demokrata küldöttek több mint felének szavazatát, hétfőn a párt vezetősége közölte: az ötnapos virtuális szavazás végére a politikus a voksok 99 százalékát tudhatta magáénak, ezáltal egyértelművé vált az elnökjelöltsége, közölte a CBS News. 

Mindezek mellett fognak tartani egy szimbolikus szavazást is az augusztus 19–22. között megrendezett demokrata jelölőgyűlésen, Chicagóban. 

A hírek szerint Kamala Harris a mai nap folyamán fogja bejelenteni az alelnökjelöltjét is. A  szakértők szerint a helyre Josh Shapiro pennsylvaniai és Tim Walz minnesotai kormányzó a legesélyesebb.

Kamala Harris egyébként a Soros-dinasztia jelöltje a novemberi választáson. Mint arról a lapunk korábban már beszámolt, a bukott Biden visszalépését követő órákban Sorosék azonnal beálltak Kamala Harris mögé. 

Alex Soros Instagram-posztban sietett közölni, hogy szerinte a jelenlegi alelnök lenne a „legjobb és legkvalifikáltabb” demokrata jelölt a novemberi amerikai elnökválasztásra.

Borítókép: Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Atlantában rendezett kampányrendezvényen 2024. július 30-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/EPA/Edward M. Pio Roda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.