Harapófogóba kerültek a demokraták a Soros által támogatott Kamala Harris miatt

Rosszul járhatnak a demokraták akkor is, ha a többi lehetséges jelölttel szemben való megmérettetés nélkül teszik meg hivatalosan is elnökjelöltté Kamala Harris jelenlegi alelnököt – de akkor is, ha nem. Míg Sorosék azonnal beálltak Harris mögé, más prominens demokrata adományozók szerint kár a sietségért.

2024. 07. 23. 12:23
Joe Biden demokrata párti amerikai elnökről és Kamala Harris alelnökről
Joe Biden demokrata párti amerikai elnökről és Kamala Harris alelnökről (Fotó: MTI/EPA/Allison Joyce)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyes komoly demokrata adományozók nem akarják elsietni, hogy beálljanak Kamala Harris jelenlegi alelnök mögé, akit az elnökjelöltségtől vasárnap visszalépő Joe Biden amerikai elnök az utódjául javasolt – közölte a Bloomberg. Többen azt szeretnék, ha Harris a jövő hónapban Chicagóban sorra kerülő Demokrata Nemzeti Konvención megméretné magát a többi lehetséges jelölttel szemben.

Kamala Harris amerikai alelnök
Kamala Harris amerikai alelnök (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

Csakhogy Harris elnökjelöltsége igen kényes téma lehet a demokraták számára. Egyrészt, ha verseny nélkül „pottyan az ölébe” az elnökjelöltség, az sokakban visszatetszést kelthet. Ha azonban nem ő lesz az elnökjelölt, az úgy is értelmezhető, hogy háttérbe szorítottak egy színes bőrű politikusnőt, már csak azért is, mert az összes többi szóba jöhető jelölt fehér, és egy kivételével mind férfiak. Márpedig a kisebbségi csoportok és a nők hagyományosan fontos demokrata szavazóbázisnak számítanak.

Akadtak azért olyanok is, akik már a Biden visszalépését követő órákban beálltak Kamala Harris mögé, például Sorosék. Alex Soros Instagram-posztban sietett közölni, hogy szerinte a jelenlegi alelnök lenne a „legjobb és legkvalifikáltabb” demokrata jelölt a novemberi amerikai elnökválasztásra.

Eközben Harris kampánycsapata már a lehetséges alelnökjelölteket vizsgálja. 

A Fox News amerikai televíziós hálózat köztük említi Roy Cooper észak-karolinai kormányzót, Josh Shapiro pennsylvaniai kormányzót, Gretchen Whitmer michigani kormányzót, Tim Walz minnesotai kormányzót, J. B. Pritzker illinois-i kormányzót és Mark Kelly arizonai szenátort.

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök és Kamala Harris alelnök (Fotó: MTI/EPA/Allison Joyce)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.