Nagy a készültség, amerikai rombolók érkeznek Európába

A Pentagon újabb csapatok küldését jelentette be a Közel-Keletre. Washington Irán Izrael elleni bosszújától tart.

2024. 08. 03. 6:56
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter 2024. június 25-én beszélt Yoav Gallant izraeli védelmi miniszterrel a Pentagonban Washingtonban. (Fotó: SAUL LOEB / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok vadászrepülő századot küld a Közel-Keletre, és repülőgép-hordozót tart fenn a térségben – közölte pénteken a Pentagon. Ezzel a lépéssel Amerika fokozza a katonai jelenlétet, s így segít megvédeni Izraelt Irán és szövetségesei esetleges támadásaitól. Erről számolt be a The Times of Israel izraeli napilap.

AUSTIN, Lloyd
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter ellép a tiszteletére felsorakozott díszőrség előtt a tokiói védelmi minisztériumnál tartott fogadási ünnepségen 2024. július 28-án (Fotó: MTI/EPA/GAMMA-RAPHO/Cuno Josikazu)

Lloyd Austin védelmi miniszter további cirkálókat és rombolókat is rendelt az európai és a közel-keleti régiókba, és lépéseket tesz annak érdekében, hogy több, a ballisztikus rakéták elleni védekezésre alkalmas fegyvert küldjenek oda

 – áll a Pentagon péntek esti közleményében.

A lap szerint az intézkedések összhangban vannak Joe Biden elnök Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek tett ígéretével. A Fehér Ház szerint Biden csütörtökön egyeztetett telefonon az új lépésekről, amelyek segítenek a ballisztikus rakéták és drónok esetleges támadásai elleni harcban. 

Az amerikai vezetők aggódnak a közel-keleti helyzet eszkalálódása miatt. Washington attól tart, hogy a Hamász és a Hezbollah vezetői elleni közelmúltbeli támadásokra Irán megtorlással válaszol.

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter 2024. június 25-én beszélt Yoav Gallant izraeli védelmi miniszterrel a Pentagonban Washingtonban. (Fotó: Saul Loeb/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.