Orosz-ukrán háború: Ukrajna folytatta betörési kísérletét a határ menti Kurszki megyébe

Ukrajna szerda hajnalban folytatta az előző nap elkezdett támadását az oroszországi Kurszki megye ellen, a szárazföldi erők napközbeni támadása után ezúttal drónokkal és rakétákkal támadott, az orosz légvédelemnek sikerült lelőnie 11 drónt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Forrás: MTI2024. 08. 07. 13:29
Borítókép: Alekszej Szmirnov, a Kurszki Régió Kormányzója által a Telegram csatornáján közzétett felvételen a Szudzsa városában 2024. augusztus 6-án történt károk láthatók. (Fotó: Kurszk régió kormányzója / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz hadvezetés szerint Ukrajna azért próbál meg betörni Oroszországba, hogy rákényszerítse erői átcsoportosítására más frontokról. Moszkva szerint a szárazföldi behatolási kísérletet sikerült megakadályozni, részben a helyi erők megerősítésével, vagyis tartalékosok odavezénylésével a Szövetségi Biztonsági Szolgálattól. Az ukránok Szudzsa város közelében próbáltak meg behatolni Oroszországba – tették hozzá.

Az orosz földgáz európai exportjában a szudzsai az egyetlen működő tranzitállomás. 

A drón- és rakétatámadások azonban nemcsak Kurszki, hanem három másik orosz megye több célpontja ellen is irányultak, és legkevesebb 24 sebesült áldozatuk van, köztük hat gyerek – közölte az egészségügyi minisztérium.

Alekszej Szmirnov, Kurszki megye ideiglenes kormányzója közölte, hogy a megye segélyszolgálatai különleges készenléti állapotban voltak, és kezelhetőnek nevezte a helyzetet. Arra kérte a lakosságot az X-en, hogy adjon vért a sebesültek ellátásához.

Borítókép: Alekszej Szmirnov, a Kurszki régió kormányzója Telegram-csatornáján közzétett felvételen a Szudzsa városában 2024. augusztus 6-án keletkezett károk láthatók (Fotó: Kurszk régió kormányzója/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.