Emiatt megbénulhat Brüsszel

Sztrájkot tartanak a tömegközlekedésben dolgozók hétfőn Brüsszelben és térségében, a munkabeszüntetéssel az iparban történő elbocsátásokra akarják felhívni a figyelmet.

Forrás: MTI2024. 09. 16. 9:01
Illusztráció. A brüsszeli STIB-MIVB tömegközlekedési vállalat szivárványszínekre festett busza látható Brüsszelben, 2024. május 7-én (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A STIB közlekedési vállalat és a szakszervezetek az Audi német autógyár belga fővárosban működő üzemében kezdődött, pénteken megállapodással záruló sztrájk nyomán, a dolgozók iránti szolidaritásból hirdették meg a munkabeszüntetést.

 A megállapodás nyomán kedden egyelőre újraindul a termelés, de a 3000 brüsszeli munkahely továbbra is veszélyben van, miután az Audi bejelentette, hogy az üzem bezárása nem zárható ki az ott gyártott járművek iránti gyenge kereslet miatt. 

A STIB jelezte, hogy csak néhány járatot indítanak, így fennakadásokra lehet számítani, az utasokat pedig arra kérték, interneten kövessék figyelemmel a tájékoztatásokat. A sztrájkkal egy időben a szakszervezetek az utcára hívták az embereket: mintegy tízezer tiltakozót várnak a nap folyamán Brüsszel belvárosába, a megmozduláshoz pedig német, francia, olasz, osztrák és holland szakszervezeti delegációk is csatlakoznak.

Borítókép: Illusztráció. A brüsszeli STIB-MIVB tömegközlekedési vállalat szivárványszínekre festett busza Brüsszelben, 2024. május 7-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.