Ismét Kijevet támadták az oroszok

Az orosz hadsereg öngyilkos drónokkal támadta Kijevet. Az ukrán haderő azt közölte, hat drónt és két rakétát lőttek le.

2024. 09. 09. 11:40
Május 4-én éjjel Oroszország Sahed drónokkal támadta meg Harkovot melynek következtében a helyszínen nagyszabású tűz ütött ki
Május 4-én éjjel Oroszország Sahed drónokkal támadta meg Harkovot melynek következtében a helyszínen nagyszabású tűz ütött ki Fotó: Pavlo Pakhomenko Forrás: NurPhoto/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz csapatok szeptember 9-én éjjel Sahed támadó drónokkal mértek csapást az ukrán fővárosra. A városi katonai közigazgatás szerint szeptember eleje óta ez volt az ötödik légitámadás Kijev ellen, írta a Meduza.

A kurszki területről indított drónok több hullámban támadták a várost. A kijevi légiriadó több mint egy órán át tartott – közölte Szergej Popko, a katonai közigazgatás vezetője. Elmondása szerint az összes orosz drónt megsemmisítették a légvédelmi rendszerek, áldozatokról és károkról nem érkezett információ.

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) légierő parancsnoksága azt közölte, hogy szeptember 9-én éjjel az orosz hadsereg három Kh-59/69 típusú irányított rakétát és nyolc Sahed típusú támadó drónt lőtt ki ukrán területre.

A légvédelmi erők két rakétát és hat drónt lőttek le, további két drón „helymeghatározási szempontból elveszett” ukrán területen, közölte a parancsnokság.

Lapunk korábban írt arról, hogy szeptember elején az orosz erők KN–24/Iszkander–M ballisztikus rakétákat lőttek ki Kijevre és elővárosaira. A légvédelmi erők és eszközök több mint egy tucat cirkálórakétát és mintegy tucatnyi ballisztikus rakétát, valamint egy támadó drónt semmisítettek meg a főváros légterében. 

Borítókép: Május 4-én éjjel Oroszország Sahed drónokkal támadta meg Harkovot, amelynek következtében a helyszínen nagyszabású tűz ütött ki (Fotó: NurPhoto/AFP/Pavlo Pakhomenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.