Itt a bejelentés, lemondott az ukrán külügyminiszter is

Egymás után távoznak az ukrán kormány miniszterei. Legutóbb Dmitro Kuleba nyújtotta be lemondását.

2024. 09. 04. 8:11
President of Ukraine and PM of Netherlands give joint conference
Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Dick Schoof holland miniszterelnök közös sajtótájékoztatója előtt 2024. szeptember 2-án (Fotó: AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitro Kuleba külügyminiszter benyújtotta lemondását – jelentette Ruszlan Stefancsuk, az ukrán parlament elnöke szeptember 4-én. Stefancsuk azt közölte, hogy Kuleba lehetséges távozását megfontolják az egyik közelgő plenáris ülésen, de időpontot nem közölt.

Mint arról korábban már lapunk is beszámolt, Kuleba előtt már benyújtotta lemondását több ukrán miniszter a parlamentnek: Denisz Maljuszka igazságügyi, Olekszandr Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős, valamint Ruszlan Sztrilec, a környezetvédelmi tárca vezetője – hozta nyilvánosságra Ruszlan Sztefancsuk házelnök a Facebookon.

 

A közlés szerint úgyszintén benyújtotta lemondását Vitalij Koval, az ukrán vagyonkezelő alap elnöke és Olha Sztefanisina európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettes.

Lemondásukat a kormánytagok egyelőre nem indokolták. 

Borítókép: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Dick Schoof holland miniszterelnök közös sajtótájékoztatója előtt 2024. szeptember 2-án (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.