Itt az orosz fenyegetés, amelyet a Nyugatnak is komolyan kell vennie

Oroszország győzelme elkerülhetetlen. Erről beszélt egy interjúban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

2024. 09. 25. 9:58
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov drámai kijelentéseket tett a TASSZ orosz hírügynökségnek adott interjúban. A tárcavezető szavai aggodalomra adhatnak okot a nyugati, háborúpárti országok számára.

Lavrov ugyanis határozottan kijelentette, hogy Oroszország fog győzni az ukrajnai konfliktusban, mert a nyugati országok nem értenek más nyelvet. 

A győzelemre szükség van. Nem értenek más nyelvet. Ez a győzelem a miénk lesz, efelől nincs kétségünk. Valóban egységessé váltunk a háborúval szemben

 – mondta.

A miniszter azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy csak súlyosbítja a konfliktusokat világszerte, ahelyett hogy megoldaná azokat. Ukrajnát és a Gázai övezetet hozta fel példaként.

Lavrov azt is állította, hogy a nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán terrorista csoportok civileket támadnak meg Oroszország határvidékén. Az ENSZ vezetése pedig inkább hallgat az ukrán betörésről a Kurszki területre – közölte az orosz külügyminiszter.

A tárcavezető szerint a kelet-európai országoknak meg kell érteniük, hogy a NATO-ban és az Európai Unióban nem bíznak bennük. Mint fogalmazott: 

Nem bíznak bennük. Jelentős nemzetközi kinevezések közelébe sem engedik őket.

Borítókép: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.