Nem a vízben fulladtak meg a Bayesian szuperjacht utasai

Előbb elfogyott az oxigén, mint ahogy a víz teljesen beáramlott volna a kabinba.

Forrás: Skynews2024. 09. 05. 12:16
A Perini Navy Press Office képén a brit bejegyzésű Bayesian vitorlásról, amely egy viharban a szicíliai Palermo környékén 2024. augusztus 19-én hajnalban elsüllyedt
A Perini Navy Press Office képén a brit bejegyzésű Bayesian vitorlásról, amely egy viharban a szicíliai Palermo környékén 2024. augusztus 19-én hajnalban elsüllyedt (Fotó: MTI/EPA/Perini Navy Press Office) Fotó: MTI/EPA/Perini Navy Press Office
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többrendbeli emberölés és gondatlan hajótörés gyanúja miatt vizsgálat alá vonták az olasz ügyészek a hajó kapitányát és két britet, akik a jachton dolgoztak. Az olasz sajtó szerint a hét áldozat közül négyen megfulladtak, de nem a vízben, hanem egy légbuborékban, miután elfogyott az oxigénjük – adta hírül a Skynews a La Repubblica cikke alapján.

Ebben beszámolnak arról is, hogy Chris Morvillo és Neda Morvillo mellett két másik utas, Judy és Jonathan Bloomer is megfulladt, viszont nem találtak vizet egyikük tüdejében sem a boncolás közben, ami arra utal, hogy azért haltak meg, mert a hajókabin, amiben tartózkodtak, megtelt szén-dioxiddal, és elfogyott az oxigén. Hozzáfűzik, a búvárok a kabin bal oldalán találták meg őket, ezért a nyomozók feltevése szerint a haláluk előtt légzsákokat kerestek.

Az eddig megvizsgált négy áldozaton egyébként nem találtak sérülésekre utaló jeleket. Mike Lynch, Hannah Lynch és Recaldo Thomas boncolására pénteken fognak sort keríteni. Mike Lynch felesége, Angela Bacares túlélte a tragédiát tizennégy másik emberrel együtt. 

A szuperjachtot kiemelik majd a tengerfenékről, hogy azt is meg tudják vizsgálni, korábban azonban arról adtak hírt, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor. Az olasz ügyészek a hajó kapitányát, az új-zélandi James Cutfieldet és két britet, Tim Parker Eaton mérnököt és Matthew Griffiths legénységi tagot többrendbeli emberölés és gondatlan hajótörés gyanúja miatt vizsgálat alá vonták. 

Korábban a Magyar Nemzet részletesen beszámolt a Bayesian tragédiáról és az azt körbelengő gyanús szálakról, ezekről bővebben alább olvashat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.