Orbán Balázs: Pressman beszéde inkább hangzott a Soros-birodalom vádiratának, mint semleges diplomáciai véleménynek

Nagykövet úr mást vádol a demokrácia leépítésével, miközben a saját országában az ellenzéki jelölt folyamatos életveszélyben viszi kampányát – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.

2024. 09. 18. 19:40
US Ambassador to Budapest, David Pressman (Photo: MTI/Szilard Koszticsak)
David Pressman
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Balázs közösségi oldalán reagált David Pressman újabb kirohanására, amellyel az amerikai nagykövet ismét Magyarországot támadta. 

„Pressman nagykövet úr ma beszédet mondott a CEU-n. Figyelmesen követtük. Inkább hangzott a Soros-birodalom vádiratának, mint semleges diplomáciai véleménynek”

– írta a miniszterelnök politikai igazgatója. 

Mint fogalmazott: „Nagykövet úr mást vádol a demokrácia leépítésével, miközben a saját országában az ellenzéki jelölt folyamatos életveszélyben viszi kampányát.”

Mást vádol politikai beavatkozással, miközben Magyarországon az első sorban vonul politikai tömegrendezvényeken, nyíltan instruálja a magyar közélet ellenzéki szereplőit, politikai köreiből pedig szépen gurulnak a dollárok a magyar ellenzékhez.

„Mást vádol szövetségeshez nem méltó fellépéssel, miközben többek között a saját kormánya háborúpárti politikája miatt nap mint nap növekszik a mi közvetlen szomszédságunkban zajló orosz–ukrán háború eszkalációjának a veszélye.”

Orbán Balázs hozzátette,  

Innen is látszik, hogy napjainkban nem könnyű a demokrata adminisztráció barátjának lenni. De a magunk részéről mi nem adjuk fel, tovább próbálkozunk!

Borítókép: David Pressman (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.