Schaller-Baross Ernő: az FPÖ győzelme történelmi eredmény

A Patrióták számára hatalmas áttörés az Osztrák Szabadságpárt győzelme, mert az egyik legfontosabb nyugati tagállamban a legerősebb párt tagjai a Patrióták frakciójában ülnek – jelentette ki a Fidesz EP-képviselője, a Patrióták Európáért frakció tagja.

2024. 09. 29. 19:43
Herbert Kickl casts his vote in Austria's general election
PURKERSDORF, AUSTRIA - SEPTEMBER 29: Herbert Kickl, Chairman of Far-right Freedom Party of Austria (FPO) leaves after casting his vote in general elections in Vienna, Austria on September 29, 2024. Askin Kiyagan / Anadolu (Photo by Askin Kiyagan / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Herbert Kickl Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schaller-Baross Ernő a Fidesz európai parlamenti képviselője a Mandinernek megjegyezte, hogy a Szabadságpárt győzelme történelmi eredmény, hiszen soha ilyen jó eredményt nem értek el, Ausztriában pedig a második világháború óta soha más párt nem nyert választást, mint az osztrák szocialisták vagy az osztrák néppárt.

A Patrióták számára pedig ez hatalmas áttörés, mert az egyik legfontosabb nyugati tagállamban a legerősebb párt tagjai a Patrióták frakciójában ülnek. 

Központi téma volt a migráció Ausztriában a kampány során, ahol ez a kérdés gyakorlatilag már folyamatosan napirenden van, mert a nagyvárosokban már elviselhetetlen állapotok uralkodnak. Schaller-Baross úgy gondolja, hogy a migráció lesz a következő három-négy-öt választásnak is a központi témája lesz. 

„Ez nyilvánvalóan a Szabadságpártot erősítette” – szögezte le az EP-képviselő.

Schaller-Baross azt is megjegyezte, hogy az orosz–ukrán háború is fontos pont volt a választás során, „látszik, hogy a Szabadságpárt békepárti párt”.

Borítókép: Herbert Klick az FPÖ vezetője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.