Törvénybe iktatnák a rovarevést Kanadában

Kanada új „világjárvány-megelőzési és felkészültségi” törvényjavaslata olyan rendelkezéseket is tartalmaz, amelyek teljesen átalakítják az ország élelmiszer-ellátását.

Forrás: V4NA2024. 09. 13. 5:50
Illusztráció (Forrás: V4NA)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Justin Trudeau miniszterelnök liberális kormánya állítólag a világjárvány kockázatának csökkentése érdekében szabályozni fogja a hústermelést és a mezőgazdaság más, a lakosság élelmezéséhez nélkülözhetetlen elemeit is, de a törvényjavaslat szerint

a kormány támogatni fogja az alternatív fehérjék, például a laboratóriumban termesztett „hús” és a rovaralapú „élelmiszerek” előállítását, hogy felkészüljön a következő világjárványra

írja a Slay News hírportál.

A Törvény a világjárvány megelőzéséről és a felkészültségről című törvényjavaslat jelenleg a kanadai szenátus második olvasatában van, és várhatóan átmegy.

Ha a törvényjavaslatot elfogadják, a kormány számára lehetővé válik, hogy a kanadai közegészségügyi ügynökségen keresztül szabályozza azokat a kereskedelmi tevékenységeket, amelyek hozzájárulhatnak a világjárvány kockázatához, beleértve az ipari állattenyésztést. Ez azt jelenti, hogy a kormány fokozatosan megszüntethetné azokat a kereskedelmi tevékenységeket, amelyek veszélyt jelentenek. Például ha terjedne valami olyan, baromfikat vagy marhákat érintő járvány, mint a madárinfluenza, akkor a kormány fokozatosan kivonhatná ezeket az állatokat és az azokból készült termékeket a kereskedelmi forgalomból – mutat rá a Slay News.

De támogathatnak is olyan kereskedelmi tevékenységet, amelyek hozzájárulnak a világjárvány kockázatának csökkentéséhez. A kormány által támogatott tevékenységek közé tartozik például az alternatív fehérjék előállítása. A Trudeau-kormány pedig már eddig is támogatta a bogarakból készült élelmiszereket előállító vállalatokat.

A Világgazdasági Fórum (WEF) és alapítója, Klaus Schwab kulcsszerepet játszik az olyan alternatív fehérjék, mint a rovarok népszerűsítésében. A WEF a marha- és sertéshús, valamint más húsok és tejtermékek fogyasztásának megszüntetését is szorgalmazza, mivel azt állítják, hogy ezek hozzájárulnak a globális felmelegedéshez.

A WEF szerint a hagyományos húst alternatív fehérjékkel kell helyettesíteni, és az elmúlt években a szervezet kampányt folytatott a bogárevés népszerűsítése érdekében. A Slay News arra is felhívja a figyelmet, hogy Trudeau miniszterelnök szorosan kapcsolódik Schwabhoz és globalista szervezetéhez, és a WEF a fiatal globális vezetők között nevezte meg.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: V4NA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.