Brüsszel vádaskodik, de a miniszterelnök válasza után minden kiderült

Orbán Viktor tényekkel igazolta, hogy jogtalanul támadják Magyarországot. A magyar miniszterelnök egyértelmű győztese volt a strasbourgi európai parlamenti vitának.

Forrás: Facebook2024. 10. 10. 8:24
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EP-ben (Fotó: Csudai Sándor)
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EP-ben (Fotó: Csudai Sándor)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlamentnek a magyar elnökség programjáról szóló vitájában botrányos kijelentések hangoztak el hazánkról. A baloldali politikusok a korábban már jól ismert állításokkal támadták Magyarországot. A kórus része volt a botrányt botrányra halmozó, háborúpárti Ursula von der Leyen is. Az Európai Bizottság elnöke úgy fogalmazott:

Hogyan lehet az, hogy a magyar kormány orosz állampolgárokat hív meg, az Európai Unióba biztonsági ellenőrzések nélkül engedi be őket? Ez az új magyar vízumrendszert biztonsági kockázattá teszi nemcsak Magyarország számára, hanem minden tagállam számára.

Orbán Viktor csattanós választ adott a vádaskodásokra. Erről egy rövid videót is feltöltött a közösségi oldalára a miniszterelnök.

A bizottság elnök asszonya szóba hozta, hogy mennyien dolgoznak oroszok Magyarországon. A hipokrácia esete forog fenn. Magyarországon a tavalyi évben háromezer engedélyt adtunk ki, összesen hétezren dolgoznak. Von der Leyen asszony egy német asszony. Mi van Németországban? Németországban háromszázezren dolgoznak.

– mutatott rá a kettős mércére a kormányfő. Orbán Viktor megismételte:

Háromszázezer orosz, és ön vádol engem?

A miniszterelnök aláhúzta, Spanyolországban százezer orosz dolgozik, Franciaországban hatvanezer orosz van.

És önök Magyarországot kritizálják, a mi hétezres számunkkal. Ez fair?

 – tette fel a kérdést Magyarország kormányfője.

Mint arról lapunk korábban beszámolt, Deák Dániel szakértő az EP-vita után közösségi oldalán tett közzé gyorselemzést. „A mai vitára az Európai Parlamentben a teljes balliberális oldal jól felkészült, azt remélték, hogy majd megalázzák Orbán Viktort, aki csendben hazakullog. A külföldi társaikhoz csatlakozva Dobrev Klára és Magyar Péter is Magyarország ellen hergelt az Európai Parlamentben” – írta a politológus, és kiemelte: 

A tervük azonban nem jött össze. Orbán Viktort nem olyan fából faragták, aki megfutamodik. Állta a sarat és nyert is a mai vita során, megerősödve jött ki belőle. 

Borítókép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök az EP-ben (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.