Egyre bővül a Patrióták Európáért pártcsalád

A lengyel Konfederacja európai parlamenti képviselői bejelentették, csatlakoztak a Patrióták Európáért EP-frakcióhoz.

Forrás: Facebook2024. 10. 03. 15:39
A Patrióták Európáért pártcsalád
A Patrióták Európáért pártcsalád Forrás: Facebook
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Anna Brylka és Tomasz Buczek lengyel politikusok csatlakoztak a Patrióták Európáért nevű európai parlamenti frakcióhoz, amely így már 86 képviselőt számlál. A bejelentés után Gál Kinga fideszes EP-képviselő a Facebookon üdvözölte az új tagokat. 

A Patrióták Európáért mai frakcióülésén gratuláltunk cseh és osztrák szövetségeseinknek a legutóbbi választásokon aratott győzelmükhöz, valamint Anna Brylka és Tomasz Buczek személyében két új lengyel képviselőt is üdvözölhettünk a sorainkban. A frakciót így már 13 országból, 14 párt és 86 képviselő alkotja

– írta Gál Kinga EP-képviselő a Facebook-oldalán. 

A 2024. júniusi európai parlamenti választásokon a Konfederacja hat mandátumot szerzett, de a belső megosztottság hamar kettészakította a pártot. Három képviselő – Ewa Zajaczkowska-Hernik, Stanislaw Tyszka és Marcin Sypniewski – csatlakozott az újonnan alakult Európai Szuverén Nemzetek csoportjához, míg a maradék három képviselő független maradt, legalábbis kezdetben. Brylka és Buczek csatlakozásával a Patrióták Európáért csoporthoz, már csak egyetlen Konfederacja-képviselő maradt, aki nem tartozik egyik nagyobb frakcióhoz sem.

Anna Brylka a közösségimédia-platformján, az X-en tett nyilatkozatában közölte, a döntést „hosszú tárgyalások” előzték meg. Hangsúlyozta, céljuk a jelenlegi Európai Parlament legnagyobb jobboldali csoportjának része lenni, s ezzel jobban képviselni a lengyel nemzeti érdekeket. 

A Nemzeti Tömörüléssel, a Voxszal és a Fidesszel közösen fogunk dolgozni, és büszkén képviseljük Lengyelország nemzeti érdekeit a Patrióták Európáért csoportban

 – tette hozzá Brylka. Emellett kiemelte, a csatlakozás lehetőséget ad számukra arra, hogy hatékonyabban képviseljék politikai programjukat az Európai Parlamentben.

Borítókép: A Patrióták Európáért pártcsalád (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.