Volt demokrata elnökjelölt csatlakozik Donald Trump pártjához + videó

Tulsi Gabbard korábbi hawaii kongresszusi képviselő bejelentette, hogy csatlakozik a Republikánus Párthoz, amelyet a nép pártjának nevezett, kiemelve, hogy a párt az egyenlőség mellett áll ki.

2024. 10. 23. 14:13
Tulsi Gabbard republikánus politikus Donald Trump kampányeseményén bejelenti csatlakozását a párthoz
Tulsi Gabbard republikánus politikus Donald Trump kampányeseményén bejelenti csatlakozását a párthoz Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi nagyágyúval erősödik az amerikai Republikánus Párt: Tulsi Gabbard, aki korábban demokrata kongresszusi képviselő volt a közelmúltban jelentette be, hogy csatlakozik Donald Trump pártjához. Ezt az elhatározását Donald Trump volt elnök kampányeseményének idején Észak-Karolinában tette közzé, hangsúlyozva, hogy döntésének hátterében az Egyesült Államok iránti szeretete, valamint Trump-kampány áll.

Gabbard megjegyezte, hogy Trump irányítása alatt a Republikánus Párt visszatért a „nép pártja” szerephez, amely a biztonságos határokat és közösségeket, valamint a békét szorgalmazza.

Azért támogatom Trump elnököt, mert visszahozta a Republikánus Pártot a nép és a béke pártjává

– mondta Gabbard a gyűlésen.

A korábbi kongresszusi képviselő már augusztusban is kifejezte támogatását Trump elnöksége mellett, rámutatva, hogy az első hivatali ciklusa alatt Trump nem indított új háborúkat, és igyekezett csökkenteni a háborús feszültségeket. Gabbard szerint a közelgő elnökválasztás – amelyeket az amerikaiak legfontosabb választásának nevezett –, lehetőséget kínál az amerikaiak számára, hogy egységesen lépjenek fel az ország megmentése érdekében, függetlenül politikai meggyőződésüktől.

Gabbard szerint Trump mellett szavazni azt jelenti, hogy kifejezik szeretetüket az ország iránt és tiszteletüket a jogok és szabadságok iránt, amelyeket az alkotmány szavatol. Emellett a béke és biztonság is alapvető szempontjai ennek a döntésnek.

 

Kiábrándult a demokratákból

Tulsi Gabbard 1981-ben született és Hawaiin nőtt fel, ahol fiatal korától kezdve aktívan részt vett a közösségi szolgálatban, erőteljesen kötődve otthonához. Gabbard a szolgálat iránti elkötelezettségét a Hawaii Nemzeti Gárda tagjaként kamatoztatta, ahonnan kétszer küldték ki Irakba, és katonai karrierje mély hatással volt politikai nézeteire.

Politikai pályafutását korán kezdte, és mindössze 21 évesen megválasztották Hawaii képviselőházába, ezzel ő lett az állam egyik legfiatalabb törvényhozója. 2013 és 2021 között Gabbard Hawaii 2. kongresszusi kerületének képviselőjeként szolgált az Egyesült Államok képviselőházában. A politikai életében eltöltött ideje alatt számos ügyben független nézőpontot képviselt, és többször is kritikát fogalmazott meg a Demokrata Párttal szemben.

Gabbard 2020-ban indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, de kampányát viszonylag korán befejezte. A párton belüli viszályai közismertté váltak, különösképpen azután, hogy 2016-ban Bernie Sanderst támogatta az elnökjelölési folyamat során, ami némi feszültséget okozott közte és a párt vezetése között.

Emlékezetes, Tulsi Gabbard 2022 októberében jelentette be, hogy kilép a Demokrata Pártból, és azóta több nyilatkozatában is kritikusan fogalmazott a párt vezetőiről, így Kamala Harrisről is. A politikus a november 8-i, úgynevezett félidős választások előtt szűk egy hónappal, október 11-én jelentette be döntését.

Nem tudok tovább a mai értelemben vett Demokrata Pártban maradni, amely most már teljes mértékben egy elitista, háborúpárti összeesküvés irányítása alá került, és amely minden témát faji kérdéssé alakít át, továbbá szítja a fehérellenes rasszizmust

– indokolta távozását Gabbard. Egyúttal közölte,

elege lett abból, hogy volt párttársai aláássák a szabadságjogokat, démonizálják a rendőrséget, és a bűnözőket védik a tisztességes amerikai adófizetőkkel szemben, illetve a nyitott határokat propagálják.

Mindenekelőtt azt kifogásolta, hogy a demokraták politikája belerángathatja az Egyesült Államokat egy nukleáris háborúba, utalva az orosz–ukrán háborúra.

Borítókép: Tulsi Gabbard republikánus politikus Donald Trump kampányeseményén bejelenti csatlakozását a párthoz (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.