Kötelező lesz a védőoltás a francia egészségügyben

A franciáknak oltási igazolvány vagy negatív teszt is kell, ha szórakozni akarnak menni.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 13. 9:01
Macron press conference during EU Social Summit in Porto
epa09184907 French President Emmanuel Macron speaks during an EU summit media conference at the Crystal Palace in Porto, Portugal, 08 May 2021. On 08 May, EU leaders hold an online summit with India’s Prime Minister Narendra Modi, covering trade, climate change and help with India’s COVID-19 surge. EPA/Francisco Seco/ POOL Fotó: Francisco Seco/ POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban kötelezővé teszik a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyi dolgozóknak – jelentette be hétfőn Emmanuel Macron elnök.

Az államfő közölte azt is, hogy a fertőzöttek számának növekedése miatt a jövőben oltási igazolvány vagy negatív vírusteszt felmutatását követelik meg azoktól is, akik étterembe vagy szórakozni akarnak menni, illetve vonatra vagy repülőre akarnak szállni.

Emmanuel Macron francia elnök Fotó: EPA/Francisco Seco

Macron kijelentette, hogy bár az oltásokat nem teszik kötelezővé a lakosságnak, mégis mindenkit arra bátorít, kérje a vakcinát.

A francia nép immunizálása a célunk, ez az egyetlen útja annak, hogy ismét rendes életünk lehessen. Az idővel futunk versenyt

– tette hozzá a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsára utalva.

A francia egészségügyi miniszter időközben bejelentette, hogy szeptember 15-től nem engedik dolgozni azokat az egészségügyiseket, akiket nem oltottak be. Hozzátette, hogy az érintettek fizetést sem fognak kapni.

Franciaországban a felnőtt lakosság 53,1 százaléka kapta már meg az oltások valamelyikének első adagját, míg a teljes védettséghez szükséges dózisokat 40,6 százalék. A járvány kezdete óta a 67 millió lakosú országban csaknem 5,9 millió fertőzöttet azonosítottak, közülük 111 543-an hunytak el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.