Maronita pátriárka: hálásak vagyunk Magyarország segítségéért

Orbán Viktornak címzett levelében a bíboros azt írta: Isten áldását kérem Önre és Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 06. 15:24
Boutros Rai, Bchara;
Béchara Boutros Rai libanoni maronita pátriárka a gazdagréti Szent Angyalok-templomban 2018. augusztus 21-én. Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Béchara Boutros Rai bíboros, a maroniták antióchiai pátriárkája Magyarország részvétnyilvánításáért és a bejrúti robbanás kárainak elhárításához nyújtott egymillió eurós támogatásért – tájékoztatta a távirati irodát Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Közlése szerint a Hungary Helps Program keretében folyósított segélyt a magyar kormány már csütörtök délelőtt sikeresen eljuttatta a Libanoni maronita egyháznak. Rai bíboros, pátriárka levelében felhívta a figyelmet a bejrúti tragédia súlyos következményeire, az állami és egyházi létesítményekben keletkezett hatalmas károkra, valamint a libanoni társadalom, a családok szenvedésére.

Béchara Boutros Rai libanoni maronita pátriárka a gazdagréti Szent Angyalok-templomban 2018. augusztus 21-én.

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

– Isten áldását kérem önre és Magyarországra, és biztosítom arról, hogy imáinkban mindig egyek leszünk, azt remélve, hogy a cédrusok és a szentek országa főnixként fog megújulni, a jövőben is tanúsítván Isten szeretetét, valamint a béke, az igazság és a szabadság értékeit

– írta a magyar miniszterelnöknek a maronita pátriárka.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.