Orbán Viktor az EPP főtitkárának: Most nincs időm az ilyesmire!

A magyar miniszterelnök ismételten arra hívja fel a figyelmet: most az emberéletek mentése a prioritás, így a „más országok szándékairól való fantáziálás” várhat.

2020. 04. 03. 13:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor ezúttal az Európai Néppárt főtitkárának, a spanyol Antonio López-Istúriz White-nak küldött levelet, amelyben ismételten arra hívja fel a figyelmet: most az emberéletek mentése a prioritás, így a „más országok szándékairól való fantáziálás” várhat.

- A legnagyobb tisztelettel mondom: nincs időm az ilyesmire! – írja a miniszterelnök, hozzátéve: a világjárvány legyőzése után természetesen kész megbeszélni a vitás ügyeket.

- Addig is minden időmet kizárólag a magyar életek megmentésének, illetve az ország gazdasági és szociális felépülésének szentelem. Természetesen az Alaptörvényünk keretein belül – érvel a kormányfő, aki a dokumentumban azt is odaszúrja: most luxus az említett, más országok politikai szándékairól való elmélkedés.

A miniszterelnök levelét Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke hozta nyilvánosságra nemrég.

Ahogy azt a Magyar Nemzet is írja mai számában, tegnap az Európai Néppárt tizenhárom törpepártja kezdeményezte a Fidesz kizárását a hazai rendkívüli intézkedések miatt.

Kis súlyú politikai pártokról van szó, akik a kormány régi bírálói.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.